Hírek

A győztes edző bosszúsága

Edzőkérdés van Újpesten, de a posztra hónapok óta ácsingózó Véber György elkötelezte magát!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Véber György sosem csinált titkot abból, hogy szeretne az Újpest edzője lenni. Mióta már nem a Pápa szakvezetője, többször is hangot adott ennek a vágyának, pláne egykori klubja vereségeit követően! De nem volt szerencséje, mert egy-egy rosszabb eredmény után szinte mindig győzelem következett, így a jelenlegi tréner, Zoran Szpisljak menesztésére nem akadt ok és indok, de a szerb szakembert örökké úgy riogatták Véberrel, mint a rossz gyerekeket a mumussal.

A komoly anyagi gondokkal küzdő, adósságokkal, tartozásokkal rendelkező Vébert időközben megkeresték néhány helyről, de ő nemet mondott, várt az újpesti lehetőségre. Tíz nappal ezelőtt megunta a várakozást, és második nekifutásra elfogadta a másodosztályú Mezőkövesd invitálását, amellyel már meg is szerezte első sikerét, de könnyen lehet, hogy ez most egy cseppet sem vigasztalja, hiszen a Murphy-törvény örök igazsága ezúttal is érvényesült: most mégis aktuális lehetne Véber alkalmazása Újpesten!

A Debrecen elleni kiütéses vereség (1-5) után Zoran Szpisljak nyilatkozatot sem adva bement a pályáról, a hivatalos sajtótájékoztatón sem vett részt, az indoklás szerint rendkívüli csalódottsága miatt. A szurkolók nem tudták szó nélkül lenyelni az újabb csúnya kudarcot: tüntettek a tréner ellen, a lemondását követelték.

Fontos részlet: Véber szerződésében van egy pont, mely szerint, ha az NB I-ből kapna megkeresést, akkor nem gördítenek akadályt a távozása elé…

Hogy milyen fejlemények következnek, azt nem tudjuk, csupán sejtjük. Egy biztos: valaki gutaütést fog kapni! Ha új edző után néz az Újpest, és az nem Véber György lesz, akkor ő, ha viszont ő, akkor a mezőkövesdi vezetők, hiszen abban az esetben nézhetnek új tréner után, aki ebben a szezonban Huszák Géza, Szabados György, illetve Véber után már a negyedik lesz!

Olvasói sztorik