Kiemelt hírek

Elküldték Véber Györgyöt, a Pápa edzőjét

A legutóbbi öt fordulóban a Pápa gyűjtötte a legkevesebb pontot.

A Lombard Pápa Termál FC vezetői (Árki Gábor klubmenedzser és Bíró Péter tulajdonos) hétfő délelőtt Budapesten találkoztak Véber György vezetőedzővel, akinek a jövőjéről egyeztettek. A megbeszélésnek az lett a vége, hogy közös megegyezéssel szerződést bontottak a szakemberrel.

A klub hivatalos honlapján közlemény jelent meg a döntésről.

„A mai napon a Lombard Pápa Termál FC közös megegyezéssel szerződést bontott Véber Györggyel. A 42 éves szakember 2009. január óta irányította csapatunkat. Munkája már az első fél szezon alatt beérett, a csapat tízpontos hátrányát ledolgozva, 14 győzelemmel, egy döntetlennel, vereség nélkül kiharcolta a feljutást az NB I-be.

A következő két évben egyaránt jellemezték sikerek és kudarcok a csapat szereplését, de végül mindkét évben sikerült megtartani az NB I-es tagságot. A 2011–2012-es szezonban bár jól indult a csapat, az utóbbi kilenc fordulóban, a megszerezhető 27 pontból, csupán öt pontot szerzett.

A vezetőség úgy döntött, hogy a csapatnak változás kell, és ez a vezetőedző személyében történik. Klubunk további sok sikert kíván Véber Györgynek és köszöni azt a munkát, amit az előző három évben végzett a Lombardnál. Az új vezetőedző a napokban kerül megnevezésre, ideiglenesen csapatunk pályaedzője Kovács László tölti be a posztot.”

Érdekesség, hogy a legutóbbi öt fordulóban a Pápa gyűjtötte a legkevesebb pontot. Az együttes a hétvégén 3-0-ra kikapott Kecskeméten, a legutóbbi öt meccsén mindössze két pontot szerzett.

Véber György 88 bajnoki mérkőzésen (73 NB I-es és 15 NB II-es) irányította a pápai csapatot. Élvonalbeli mérlege 73 mérkőzésen 24 győzelem, 13 döntetlen és 36 vereség, összesen 88 meccsen 38 győzelem, 14 döntetlen és 36 vereség.

Élvonalbeli edzőváltások a 2011–2012 idényben

Újpest: Mészöly Géza helyett Zoran Szpisljak

Vasas: Komjáti András helyett Marijan Vlak

Ferencváros: Prukner László helyett Nagy Tamás (megbízottként), majd Détári Lajos (szakmai igazgató)

Zalaegerszeg: Csank János helyett Prukner László

Pápa: Véber György helyett megbízottként Kovács László

Most Kis Károly a legrégebbi bútordarab
A Ragadó július 20-án készült összeállításában azt vizsgáltunk, hogy az élvonal 16 csapata közül melyiknél dolgozik a legrégebben a jelenlegi edző. A listát akkor Csank János (Zalaegerszeg) vezette Véber György (Pápa) előtt. Mivel már mindketten távoztak, a legrégebbi bútordarabnak immár a paksi Kis Károly számít, aki 2010-ben, április közepén lett a Paks vezetőedzője!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik