NB II

Megfordult a szerencsefaktor?

Sivák Sándor is tudja, hogy a sikerért meg kell küzdeni, mert csak jó csapatnak van szerencséje, meg annak, aki tesz érte.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Legutóbb tavaly november 20-án nyert bajnoki meccset a Mezőkövesd-Zsóry. Az előző szezon ezüstérmese azóta egy döntetlent játszott és öt vereséget szenvedett! Az immár két edzőváltáson átesett borsodiak a tabella 11. helyére csúsztak az NB II Keleti-csoportjában, mígnem elérkezett a 21. forduló, és megszakadt a rossz sorozat, összejött a győzelem a Balmazújváros otthonában.

A Mezőkövesd együttesénél az állandóságot immár hat éve Sivák Sándor képviseli. 37 éves kora ellenére még mindig alapember a pályán, de másodedzőként az aktuális edző munkáját is segíti. A Rangadó.hu érdeklődésére úgy vélekedett, Huszák Géza, Szabados György és Véber György szakmailag hasonló karaktert képvisel, de a jelenlegi tréner vehemensebb, fanatikusabb, ezzel átsegíti a nehezebb időszakokon a csapatot.

– Az előző három mérkőzésünkön egy-nullára vezettünk, de nem sikerült megszerezni a győzelmet, mert mindháromszor kaptunk gólt – fejtegette a Rangadónak nyilatkozó Sivák Sándor. – Tavaly ez nem volt ránk jellemző, ennek köszönhettük a sikereinket. Ezúttal a szerencse is elpártolt tőlünk, olyan helyzetekből kaptunk gólt, amelyekre nem is számítottunk. Ha azok megvannak, teljesen más a csapat megítélése, de most végre megszakadt a negatív sorozatunk.

– Három edző egy idényen belül, három eltérő karakter…
– Az edzőkollégákról nem szeretek véleményt mondani. Vannak szerencsésebb és kevésbé szerencsésebb dolgok, egy-egy győzelem vagy vereség pedig nüánsznyi dolgokon múlhat. Mindhárom edző hasonló karakter szakmailag, de Véber György vehemensebb, fanatikusabb, ezzel átsegíti a nehezebb időszakokon a csapatot. Nem vasszigor ez, de űzi-hajtja a csapatot, ha erre van szükség, hogy sikeres legyen. A tudás megvan, azzal nincs probléma, nem futballoztak le minket egyszer sem. Persze, minden hétvégén nem lehet jól teljesíteni.

– A tavalyi sikerekhez is kellett a szerencsefaktor!
– Tavaly jól játszottunk, sok meccset nyertünk, jó volt a védekezés, sok egy-nullára megnyert találkozónk volt, és előfordult, hogy öt meccset nyertünk zsinórban. Közhely, de igaz: amit a jóisten egyszer elvesz, azt vissza is fogja adni, és ez fordítva is igaz. A sporthoz nagyon sok szerencse is kell, és nekünk tavaly nagyon sok szerencsénk volt. Elég, ha csak a hazai, Diósgyőr elleni meccsre gondolunk, amit a tévé is közvetített. Végig védekeztünk, de egy tizenegyesből szerzett góllal végül meg tudtuk nyerni a mérkőzést. Csak jó csapatnak van szerencséje, meg annak, aki tesz érte. A sikerért meg kell küzdeni. Most is együtt volt a csapat, csúsztunk-másztunk, és meg is lett az eredménye.

– Mi lehet a cél a folytatásban?
– Minél több győzelmet begyűjteni, és majd meglátjuk, mire lesz elég. A harmadik-ötödik helyben gondolkozunk, mert az első és a második már messze van tőlünk. Benne van az is, hogy kilencből kilenc meccset megnyerünk, vagy esetleg egy-két vereség belecsúszik.

NB II, Keleti-csoport, 21. forduló
Balmazújvárosi FC – Mezőkövesd-Zsóry 0-1 (0-0)
Balmazújváros, 800 néző. Játékvezető: Vad II István
Balmazújváros: Szécsi – Németh Á., Papp F., Ludánszki I., Virág – Nagy R., Kónya, Kiss L., Sárközi (Lovas, 63.) – Urbin (Bokros, 66.), Kállai (Murák, 83.). Edző: Arany László
Mezőkövesd: Ficsor – Nagy P., Lakatos, Elek N., Kerényi – Bagi – Irhás (Kákonyi, 90.), Sivák, Szabó Á. (Enescu, a szünetben), Lipusz (Olasz, 82.) – Hamar Á. Edző: Véber György
Gólszerző: Hamar Á. (71.)
Kiállítva: Kiss L. (64.)
Olvasói sztorik