NB II

Éles Szilárd visszatérhet!

A Siófokról távozó védő ismét az NB II-es Mezőkövesd-Zsóry játékosa lehet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kiválóan sikerült a 2010–2011-es szezon Éles Szilárd számára. A fiatal védő alapembere volt az NB II Keleti-csoportjában bravúrosan szereplő, ezüstérmet szerző Mezőkövesd csapatának, 29 meccsen lépett pályára kezdőként, és bekerült a másodosztályú válogatottba is. Egyszer fent, egyszer lent – tartja a mondás, és a fent után az ő esetében is a lent következett, mert bár élvonalbeli szerződést kapott, Siófokra igazolt, de egy súlyos sérülés miatt gyakorlatilag az egész idényt ki kellett hagynia. Tavaszra felépült, és olyan csapatot keresett magának, amelyben folyamatos játéklehetőséghez juthat. Ez az együttes pedig nem más, mint régi-új klubja, a Mezőkövesd-Zsóry! A 24 éves védő a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, mivel papíron továbbra is a DVSC játékosa, a borsodiakhoz ismét kölcsönbe mehet.

– A remek mezőkövesdi szezon után a legutóbbi idénye rémálomszerűen sikerült…
– Siófokra érkezésem után, a bajnoki szezon kezdete előtt két héttel elszakadt a keresztszalagom a Maribor elleni edzőmeccsen, májusban pedig volt egy korrekciós műtétem, ez az egész évemet megpecsételte. A téli felkészülést egy az egyben ki kellett hagynom, csak egyedül tréningeztem, tehát eleve hátrányból indultam, plusz meccshiányom is volt. Még Ligakupa- vagy Magyar Kupa-mérkőzésen sem játszottam, csupán néhány NB III-as meccsen léphettem pályára – mesélte a Rangadó megkeresésére Éles Szilárd.

– Néhány hete már zajlik a felkészülés, miért csak most dőlt el, hogy távozik?
– Mindenképpen a játéklehetőséget néztem. Fodor Marcell érkezett Újpestről, így egy poszton már három ember volt, hiszen Fejes András is ott játszik, ahol én. Kértem a vezetőket, konkrétan Horváth Károlyt, hogy engedjen el, ha nem tud számomra folyamatos játéklehetőséget biztosítani. Egy év kihagyás után ez nagyon fontos, egy hónap alatt egy meccs nem előrelépés.

– És most hogyan tovább?
– Még élő szerződésem van a DVSC-vel, tehát ismét kölcsönadásról lehet szó. Az is elképzelhető, hogy elővásárlási feltételhez kötik a kölcsönadást. Egy jó fél szezonnal vissza tudnék jönni a vérkeringésbe. Pillanatnyilag úgy tűnik, újra a Mezőkövesd játékosa leszek, velük kezdtem el tárgyalni. Még nincsenek lezárva a megbeszélések, de szerintem biztosan dűlőre fogunk jutni. Egy kis pontosítás hiányzik még, de nem lesz probléma.

– Alig több mint tizenkét hónapja távozott a borsodi csapattól, de a játékoskeret alaposan átalakult.
– Hallottam, hogy tervezik Bárányos Zsolt, illetve Újpestről Kiss Zoltán leigazolását is, és rajtuk kívül is több játékos van a kívánságlistán, Bognár István érkezése pedig már biztos. Rutinos, jó erőkből álló együttesről van szó, amely a legutóbbi ötödik helyezéssel szerintem valós tudása alatt teljesített. Első osztályú csapatra nem is nagyon koncentráltam, mert mindenhol nagy a harc egy-egy posztért, és nekem most nem fér bele, hogy a padon üljek. Véber György személye nagyban befolyásolja, hogy a Mezőkövesd mellett teszem le a voksomat. Szeretnék olyan csapatban játszani, ahol komoly célok vannak, itt pedig nem titkolt cél, hogy megnyerjék a Keleti-csoportot, de mindenképpen a dobogón végezzenek. Egy ilyen csapatban ismét megmutathatom, milyen játékos vagyok! Az elmúlt szezon után már csak jobb jöhet számomra!

Olvasói sztorik