Hírek

„Figyelj már, itt a Létavértes…!”

A DVSC fiókcsapata a Putnokot, a Mezőkövesdet és a Pápát is elbúcsúztatta a Magyar Kupából.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Akárki lesz az ellenfele a Magyar Kupában a legjobb 16 között, nem mehet biztosra az NB III Tisza-csoportjában szereplő Létavértes ellen, hiszen a DVSC fiókcsapata a másodosztályú Putnokot és Mezőkövesdet már korábban búcsúztatta, legutóbb pedig az élvonalbeli Lombard Pápa ellen nyert 1-0-ra. Gyarmati András vezetőedző a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, megragadták a lehetőséget a bizonyításra a magasabb osztályú ellenfelekkel szemben, és a játékosait is könnyebben motiválta ezekre az összecsapásokra.

– Nehéz jelzőket találni arra, hogy kiejtették a Pápát. Ennyire kijött a lépés azon a mérkőzésen?
– Úgy voltunk vele már a mérkőzés előtt is, hogy ha lehetőség van a győzelemre, akkor miért ne élnénk vele? Hiszen később már nem fog kopogtatni az ajtónkon, abban a pillanatban kell megragadnunk – kezdte az 59 éves mester, Gyarmati András. – Az első félidőben nagyon nyomtak még a vendégek, nagy helyzetet ugyan nem dolgoztak ki, de beszorítottak minket. A második félidőre azonban a gyerekek már teljesen levetkőzték a megilletődöttséget és elkezdtek futballozni. Abban szinte biztos vagyok, hogy az edzéseken nem dolgozunk kevesebbet, mint a Pápa, így a kondícióval nem is volt gondunk. És bizony kijelenthető, hogy volt olyan periódusa az összecsapásnak, amikor mi diktáltuk az iramot, a mi akaratunk érvényesült. A gólunkat pedig a legjobbkor szereztük, hiszen az ellenfélnek már nem maradt ideje a válaszra.

– Korábban a másodosztályú Putnokot és a Mezőkövesdet is kiejtették már a Magyar Kupából, a bajnokságban viszont csak a középmezőnyben tanyáznak. Könnyebb motiválni a csapatot a nagyobb meccsekre?
– Igen, jól látja. A csapat tizennyolc-húszéves fiatalokból áll, akik általában Debrecenben végigjárták a szamárlétrát, de az első vagy a második csapatnál nem férnek be a keretbe. Nem lehet ezektől a fiatal srácoktól még kiegyensúlyozott teljesítményt várni. Azt el kell mondanom, hogy túl sok gólt nem rúgtunk eddig a bajnokságban, és úgy elég nehéz mérkőzéseket nyerni… Ebben mindenképpen javulnunk kell, sőt azt mondom, hogy a kupasikerek dacára nekünk a bajnokságra kell koncentrálnunk, hiszen az a fontosabb, ott osztogatnak pontokat. A Pápa elleni bravúr is hiába országos hírű, hétfőtől már a szombati bajnokira kell készülnünk.

– Mennyi esélyt lát arra, hogy a jelenlegi csapatból néhányan majd magasabb szinten, esetleg az NB I-ben szerepeljenek?
– A mostani csapatból van négy-öt játékos, akinek kimondottan az a célja, hogy kinője magát, és magasabb szinten futballozzon. És erre minden esélyük meg is van. Az ilyen figyelemfelkeltő mérkőzések azért is jók, hogy hátha páran az NB II-ből azt mondják: „Figyelj már, itt a Létavértes, nézzünk már meg pár meccsüket!” És akkor könnyen megeshet, hogy ezeket a játékosokat alkalmasnak találják arra, hogy magasabb osztályban játsszanak. Az NB I-be kerülés az kicsit már más tészta, ahhoz rengeteg szerencse is kell. Például az, hogy az adott csapat éppen arra a posztra keressen játékost. Ennek ellenére azt mondom, ha nem is itt a Debrecenben, de akár az ország más pontjain összejöhet, hogy a jövőben valamelyik játékosom bemutatkozzon majd az élvonalban.

Olvasói sztorik