NB I

Megkötötték a stadionszerződést

Debrecenben ünnepélyesen bejelentették, hogy kezdődhet a debreceni Nagyerdei Stadion építése.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kivitelezést végző konzorciummal megkötötték a szerződést, így kedden elkezdődhet a debreceni Nagyerdei Stadion építése Kósa Lajos polgármester bejelentése szerint. A politikus a sajtótájékoztatón közölte: a megállapodás alapján 2014. április 28. az átadási határidő, ekkorra minden szakhatósági és használatbavételi engedéllyel rendelkeznie kell a létesítménynek.

Kósa Lajos szavai szerint a Nagyerdei Stadion rekonstrukciója abba a sorba illik, amit a Főnix Csarnokkal nyitottak és a Kölcsey Központtal folytattak. Ezek a létesítmények voltak ugyanis az elsők Budapesten kívül, amelyek több ezer fős rendezvényeket biztonságosan és színvonalasan voltak képesek lebonyolítani.

A polgármester szerint ahhoz, hogy a magyar futball az európai elit közelébe zárkózhasson fel, elengedhetetlen az infrastruktúra javítása és szerinte a környező országok ebben megelőzik Magyarországot. Felhívta a figyelmet a leendő stadion multifunkcionális használhatóságára, az alkalmas lesz több tízezer fő befogadására egy-egy koncert vagy más nagy rendezvény alkalmával.

Hozzátette, a stadiont magyarok tervezték és a kivitelezést is helyi cégek végzik, ami bizonyíték arra, hogy a magyar vállalatok versenyképesek és megállják a helyüket nyílt, nemzetközi közbeszerzési eljáráson is.

A kivitelezést elnyert, két debreceni cégből álló „Hajrá, Debrecen!” konzorcium 11,45 milliárd forintért vállalta a megvalósítást. Az építkezés kedden a bontási munkálatokkal kezdődik. Szűcs Gyula, a kivitelező konzorciumot vezető Hunép Zrt. vezérigazgatója ismertette a munkálatok időrendjét. Ebből kiderült, hogy a bontási munkákkal két hét alatt végezni fognak és terveik szerint kilenc hét múlva már állni fognak az első vasbeton elemek. A stadion vasbeton szerkezete pedig hét hónap múlva készül el – írja az MTI.

Olvasói sztorik