Hírek

Két év múlva kész a Loki-stadion

Kósa Lajos szerint minden adott ahhoz, hogy időben felépüljön a debreceni stadion.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kósa Lajos polgármester szerint mind a jogszabályi és pénzügyi feltételek, mind a tervezési folyamat állapota adott ahhoz, hogy 2014 tavaszára felépüljön Debrecenben az új Nagyerdei Stadion – írja az MTI.

– Mivel a projektet kiemelt állami beruházássá nyilvánították, az elkészült és augusztus 2-án beadandó terveket a megyei kormányhivatalnak hatvan napon belül engedélyeznie kell. Ez azt jelenti, hogy legkésőbb szeptember végén kiírhatjuk a közbeszerzési eljárást a kivitelezésre, a munkálatok pedig még az idén megindulhatnak – részletezte a politikus a pénteki sajtótájékoztatón. – Az év hátralévő részében, várhatóan még szeptemberben elkészítjük a tendertervet, beszerezzük az építési engedélyt, kidolgozzuk a stadion üzemeltetésének stratégiáját, és döntünk a kivitelezőről.

Kósa Lajos a korábban közölteknél is pontosabban mutatta be a stadion paramétereit. Ebből kiderült, hogy a létesítményben lesz a város legnagyobb, 1500 főt befogadni képes, melegkonyhával rendelkező rendezvényterme, hogy a stadion a kapuk méretei miatt a virágkarneváli menetnek és a Campus Fesztiválnak is otthonául szolgálhat majd, illetve hogy már a 2015-től életbe lépő UEFA-előírásokat is figyelembe vették. Papp László alpolgármester ismertette: a létesítmény ötszintes lesz, a 370 négyzetméteres öltözőblokk akár négycsapatos tornák megrendezését is lehetővé teszi majd, s a DVSC ajándékboltot és múzeumot is működtet majd a stadionban.

Olvasói sztorik