Hírek

2014 tavaszán lesz a debreceni nyitómeccs

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere szerint jól halad az új Nagyerdei Stadion beruházásának előkészítése.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az természetes, hogy a tervek finomodnak a részletes kimunkálás során, hiszen a legelső elképzelések az Európa-bajnoki pályázatokra alapozódtak. Mivel a rendezési jogot Magyarország nem szerezte meg, ezért most más feltételek mellett kell tervezni – jelentette ki a Hajdú-Bihari Naplónak adott exkluzív interjújában az új Nagyerdei Stadionról a debreceni polgármester, Kósa Lajos.

– A nagyberuházások kapcsán a városi közvéleményben érezhető egyfajta hitetlenség a megvalósulásukat illetően. Elképzelhető olyan opció, hogy az új stadion mégsem épül meg Debrecenben?
– A stadionra megvan a pénz, és az előkészületek is jól haladnak. Igaz, hogy nem 35-40 ezer főt befogadó új arénát építünk valahol a városon kívül (ilyen szerepelt az Európa-bajnoki pályázatban), hanem a Nagyerdei Stadiont korszerűsítjük, 20 ezer fős befogadóképességgel és többcélú hasznosítással, de megcsináljuk. A beruházás jelenleg a tervezési fázisban van, két héten belül elkezdődnek az engedélyezési eljárások, utána kiírjuk a kivitelezési pályázatot, és szerintem még idén elkezdődhet a kivitelezés is.

– Az önkormányzatnak sikerül-e majd rentábilisan, vagy legalábbis a veszteséget minimalizálva működtetni az adott létesítményt.
– Az elképzelésünk az, hogy szolid nyereséggel lesz üzemeltethető az új létesítmény. Ezt elsősorban sport-, kulturális- és tömegrendezvények révén szeretnénk elérni. A nagyerdei övezetre jellemző szórakozóhelyeket ki akarjuk váltani egy minden igényt kielégítő, új infrastruktúrával, ami a stadionban kap helyet. Megpróbáljuk azokat az igényeket is kiszolgálni, amire nem, vagy csak részben képes a város.

– Ha minden a tervek szerint alakul, és 2014 tavaszán a Loki játékosai kifuthatnak az új stadion gyepére a nyitómérkőzést lejátszani, Kósa Lajos ellenfélként melyik hazai vagy külföldi csapatot látná szívesen?
– A Videotont vagy a Fradit. Nincs értelme egy ismert európai klub B-csapatát idehozni egy világsztárral, rengeteg pénzért. A B-közép azt kérte: intézzük el az MLSZ-nél, hogy a tavaszi forduló nyitómeccse eleve egy bajnoki tétmérkőzés legyen az új Nagyerdei Stadionban.

– Ma hány százalék esélyt ad annak, hogy 2014 tavaszán a Loki nyitómérkőzést játszhat az új arénában?
– 99,9 százalékot; hacsak el nem nyel minket a föld…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik