Hírek

Az együttműködés hozza meg a sikert

Kósa Lajos: „Harmadszor kellett újjáépíteni a csapatot, és bajnokságot tudtunk vele nyerni!”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

„Évek óta nagyon pozitív számomra a debreceni vezetési elképzelés, a klub filozófiája. A DVSC az egyetlen klub, ahol mindig a helyiek határozták meg az idegenek sorsát, és nem fordítva. Nagyon jól csinálják a vezetők, hogy megfelelő a kapcsolat az önkormányzat és klub között. Ez is példaértékű.”

Szép szavak! Kereki Zoltántól, a Zalaegerszeg, a Haladás, illetve a magyar válogatott legendás védőjétől származnak, aki egy múlt heti interjúban fejezte ki szimpátiáját a hajdúságiakkal kapcsolatban. Tény, hogy mindenben igaza van, és közismert, hogy a debreceni módszerek immár védjeggyé nemesültek. A Rangadó.hu ezzel kapcsolatban megkereste a sikerek egyik legfőbb háttéremberét, a kisebbségi tulajdonos önkormányzat vezetőjét, Kósa Lajos polgármestert, aki készséggel állt rendelkezésünkre!

– Nem meglepetés, hogy eredményre vezet az a koncepció, amit csinálunk 1999 óta a klubnál. Inkább azt emelném ki, hogy a Loki úgy éri el a sikereit, hogy a keret fele nem egyszerűen magyar, hanem saját nevelésű – vélekedett a Rangadó.hu érdeklődésére a városvezető. – Másrészt az elmúlt időszakban harmadszor kellett újjáépíteni a csapatot, és bajnokságot tudtunk vele nyerni. Az első a Sándor Tamásék féle nagy generáció volt, akik hazajöttek külföldről, és itthon akartak sikeresek lenni. Aztán jött az a csapat, amellyel a Bajnokok Ligája-főtáblát és az Európa Ligát megjártuk. Utána ők is elszerződtek, elment Dzsudzsák, Rudolf, és sok meghatározó ember, és jött a legújabb generáció. Persze, vannak átfedések, Dombi Tibor például valódi bálványként minden együttesben, minden sikerben ott volt, ahogyan Bernáth Csaba is.

Talán kevesen tudják, hogy mi a város konkrét szerepe, feladata a DVSC csapatával kapcsolatban, azon kívül, hogy anyagi támogatást folyósít a klubnak.

– A város tulajdonos, így ott ülünk az igazgatóságban, biztosítjuk a létesítményeket, az utánpótlást, közösen építjük a labdarúgó-akadémiát az egyetemmel együttműködve, közösen építjük a stadiont, de itt inkább a város a főszereplő, tehát mindenki tudja a maga dolgát. Saját utánpótlás-nevelésre támaszkodva, határozott vezetéssel, stabil anyagi háttérrel a harmadik bajnokcsapatot építjük, és azért ez nem könnyű, az elmúlt időszakot nézve. Az együttműködésünk hozza meg a sikert – mondta Kósa Lajos.

Ismét úsznának a boldogságban

Hétfőtől vasárnapig Debrecen ad otthont a 31. úszó Európa-bajnokságnak. Érdekesség, hogy az eredeti házigazda, a belgiumi Antwerpen csupán 96 nappal a rajt előtt mondta vissza a rendezést, amelyet egy nappal később a hajdúsági megyeszékhely kapott meg.
– Nem vagyunk kezdők a szerepben, mert már játszottuk ezt a darabot, hiszen rövidpályás Európa-bajnokságot rendeztünk 2007-ben, nagyon nagy sikerrel. Nem kellett nagy bátorság, hogy beugróként vállaljuk a rendezést – magyarázta Kósa Lajos.
A városvezető hozzátette, éppen a verseny főnapján, a szombati döntők után lesz utcabál a városban, ekkor köszöntik ugyanis a DVSC bajnokcsapatát.
– Sűrű lesz az élet aznap, de így alakította a véletlen. Egyiket sem terveztük előre, csak nagyon bíztunk benne – közölte Kósa Lajos.

Olvasói sztorik