Hírek

Biztosan Nyíregyházán játszik a Debrecen

Az UEFA engedélyt adott, hogy a DVSC a nyíregyházi stadionban rendezhesse BL-selejtezőjét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szilágyi Sándor cégvezető tájékoztatása szerint az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) meghozta döntését, amelynek értelmében a Bajnokok Ligája-selejtezőt Nyíregyházán játszhatja a DVSC – írja a hajdúsági klub honlapja.

Ha a mérkőzésen rendezési szempontból nem lesznek hiányosságok, vagyis nem történik szurkolói rendbontás és az UEFA előírásainak eleget tesz a klub, akkor továbbjutás esetén a harmadik fordulót is megrendezheti Nyíregyházán.

Az UEFA ellenőre május közepén látogatott hazánkba, és megtekintette a diósgyőri, valamint a nyíregyházi stadiont, hogy alkalmas-e Bajnokok Ligája-selejtező megrendezésére. Mint köztudott, az Oláh Gábor utcai stadionban nem lehet nemzetközi mérkőzést rendezni. Mivel a DVTK-stadionnak sok hiányossága van, ezért a Spartacus létesítménye került előtérbe. Két éve már játszott itt az Európa Liga rájátszásában a bolgár Litex Lovecs ellen a DVSC. Akkor az UEFA-nak az volt a véleménye, hogy legközelebb csak abban az esetben lehet nemzetközi meccset rendezni a szabolcsi megyeszékhelyen, ha pótolják a hiányosságokat. A felvetődött problémák nagy részét azóta a stadion kezelője megoldotta, sőt be is székezték az egész létesítményt, így az UEFA-ellenőr jegyzőkönyve alapján tízezer szurkoló tekintheti meg a mérkőzést.

A nyíregyháziak ezúttal is nagyon készségesek voltak, mindent megtettek, hogy ott játszhassa BL-selejtezőjét a Debrecen.

A Bajnokok Ligája második selejtezőfordulójának első mérkőzését július 17-18-án, a visszavágókat július 24-25-én rendezik. A június 25-i sorsoláson dől el, hogy ki lesz a magyar bajnok ellenfele, és hol kezdi a párharcot.

Olvasói sztorik