NB I

Döntés a stadion kivitelezőjéről

Újabb mérföldkőhöz érkezett a debreceni Nagyerdei Stadion rekonstrukciója: lezárult a kivitelezési közbeszerzési pályázat – írja a DVSC honlapja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Lezárta a kivitelezésre kiírt nyílt közbeszerzési eljárást a Nagyerdei Stadion Rekonstrukciós Kft., és kihirdette az eredményt. Mindezek alapján a debreceni stadionprojekt kivitelezője a Hunép Zrt. és az Épker Service Zrt. alkotta debreceni székhelyű, „Hajrá, Debrecen!” elnevezésű konzorcium. Ha jogorvoslati eljárás nem hátráltatja az ügymenetet, akkor még januárban megköthető a szerződés a nyertes konzorciummal, s kezdődhetnek az építési munkálatok.

A nyertes pályázat tartalmazta a legalacsonyabb árat: 11,445 milliárd forintot, s ebben a pályázatban szerepelt a legkörültekintőbb munkaszervezési leírás, az úgynevezett fenntarthatósági tanulmány is. A nyertes konzorcium által vállalt teljesítési határidő 15 hónap, reális tehát az a célkitűzés, hogy 2014 tavaszára készen álljon a Nagyerdei Stadion. Az UEFA illetékes stadionminősítő munkatársa 2012 nyarán részletesen átvizsgálta a terveket, s kifejezte: a rekonstrukció révén megvalósuló létesítmény kétségkívül megkaphatja azt a besorolást, amelynek révén alkalmas lesz nemzetközi mérkőzések megrendezésére is.

Az Országgyűlés a 2013. évi központi költségvetés megalkotásakor törvénybe foglalta a stadionrekonstrukcióhoz az eddig biztosított pénzen kívül még szükséges további 9,187 milliárd forintot. A Nagyerdei Stadion rekonstrukciójának folyamata a 2011 végén meghatározott menetrend szerint halad.

Olvasói sztorik