NB I

Mérföldkő a debreceni stadionprojektben

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Újabb szakaszhatárhoz érkezett a debreceni stadion rekonstrukciója. December ötödikén lezárult a kivitelezési közbeszerzési pályázat ajánlattételi szakasza. négy pályázat érkezett a Nagyerdei Stadion fejlesztési programjának végrehajtására – írja a DVSC honlapja.

Tervszerűen halad a debreceni Nagyerdei Stadion rekonstrukciója. Amint az ismeretes, a beruházást végző társaság, az NSR Kft. – a szükséges tervek elkészítése és engedélyeztetése után, az előre meghatározott ütemben – októberben jelentette meg a kivitelezésről szóló nyílt közbeszerzési pályázatot. A határidőre négy ajánlatot nyújtottak be a pályázó konzorciumok, ezek között vannak hazai és külföldi építőipari cégek is. Az ajánlatok alapján megállapítható, hogy a rendelkezésre álló fedezet elegendő a projekt eredményes végrehajtására.

Az NSR Kft. közbeszerzési szakértői és bíráló bizottsága megkezdte az ajánlatok feldolgozását. Az értékelést követően januárban várható az eredményhirdetés, s ha nincs akadálya a kivitelezésről szóló szerződés megkötésének, kezdődhetnek az építési munkálatok.

A 2012. évi állami költségvetésből a debreceni stadionprojektre fordítható pénz az NSR Kft. számláján rendelkezésre áll, s az Országgyűlés által tárgyalt jövő évi költségvetési törvényjavaslat is tartalmazza a még szükséges 9,187 milliárd forintot.

– Megnyugtató, hogy a stadion rekonstrukció immár egy éve az előre megszabott menetrend szerint, pontosan és eredményesen halad előre. A tervezés, az engedélyeztetés, a közbeszerzés eddigi tapasztalatai alapján jó eséllyel tervezhetjük a következő lépéseket: a pályázatok értékelését, a szerződés megkötését, majd az építési munkák jövő év elején történő megkezdését – mutatott rá Papp László, debreceni alpolgármester.

Olvasói sztorik