Hírek

Értelmetlen beruházás Debrecenben

Hamarosan felépült az új létesítmény, mégis költenek a DVSC jelenlegi stadionjára.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Október végére hat magyar stadionban lesz új biztonsági rendszer, beléptető-rendszerrel, központi jegyértékesítéssel. Júniusban még azt mondták, az új debreceni stadion építése miatt az Oláh Gábor utcai pálya kimarad a stadionbiztonsági programból. Most mégis másként döntöttek – írja a dehir.hu.

A Magyar Labdarúgó Szövetség keddi elnökségi ülésén döntött stadionbiztonsági projekt második üteméről is. A kiírásban szereplő 12 stadion közül az időrendi lista élére a válogatott és a Ferencváros mérkőzéseit befogadó Puskás Ferenc Stadion került. Ezt követően az első ütemből kimaradt Videoton következik, majd harmadikként a DVSC Oláh Gábor utcai stadionja következik, amely az új Nagyerdei Stadion felépítéséig továbbra is helyszínt biztosít a mérkőzéseknek. Az említettek mellett a Pécs, a Siófok, a Kaposvár, a Paks, a Pápa, az Eger, az MTK, a Vasas, valamint az ZTE stadionja szerepel még a programban.

Adódik a kérdés, érdemes-e felszerelni az új biztonsági berendezéseket a Loki jelenlegi létesítményét – főként úgy, ha a közbeszerzési eljárás lezárása jövő tavasszal várható –, hiszen a tervek szerint 2014 tavaszán megnyílik az új aréna, ahová átköltözik majd a csapat. Júniusban még az MLSZ is úgy gondolta, ez felesleges pénzkidobás. Nos, ezek szerint meggondolták maguk, s mégis elvégzik az értelmetlen beruházást.

Az elnökség egyébként döntött a telki edzőcentrum fejlesztéséről, elfogadta Nyilasi Tibor sportigazgató beszámolóját, a női-, a futsal- valamint a strandlabdarúgó-szakág beszámolóját, valamint döntött a Ligakupából befolyó televíziós bevételek klubok közötti felosztásának rendjéről – áll az MLSZ honlapján.

Olvasói sztorik