Hírek

Lebontják a kerítéseket Fehérváron

Az MLSZ elnöksége engedélyezte a Videoton kérését: Sóstói Stadionban hamarosan elkezdődik a kerítések lebontása.
Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ülésezett a Magyar Labdarúgó Szövetség Elnöksége. A testület keddi ülésén fontos gazdasági és sportszakmai ügyekben hozott döntéseket. Szóba került a versenyszabályzat módosítása, az edzők sportszerű viselkedésének ösztönzése, és az akadémiák minősítésének kérdése is. Hozzájárult a testület a Videoton stadionjának barátságosabbá tételéhez.

A Fehérvár FC Kft. azzal a kéréssel fordult az MLSZ elnökségéhez, hogy a székesfehérvári Sóstói Stadion négy családi szektora előtt lévő, a lelátót a pályától elválasztó magas kerítést lebonthassa, így téve ezeket a lelátórészeket még inkább családbaráttá. A kérésnek az elnökség helyt adott, valamint tovább ösztönzi a családi szektorok előtti kerítések lebontását, amennyiben az a Biztonsági Bizottság véleménye szerint nem jelent biztonsági kockázatot.

A kérdések között szerepelt a nagypályás labdarúgás és a futsal versenyszabályzatának módosítása. A döntés alapján a jövőben a sportszervezetek a nevezés benyújtásakor kötelesek mellékelni azt a nyilatkozatot, amelyben a sportszervezet és a hivatásos szerződéssel rendelkező labdarúgók kölcsönös alávetési nyilatkozattal vállalják, hogy a szerződéssel kapcsolatos jogvitáikat közvetlenül a Sport Állandó Választott Bíróság előtt folytatják le.

Az ilyen típusú viták a szerződések érvényességével, érvénytelenségével, szerződésszegéssel és a felmondás jogosságával, vagy jogellenességével, illetve a szerződés be nem tartásának körülményeivel kapcsolatban vetődtek fel. A szerződő felek ilyen jellegű vitáiban az MLSZ nem illetékes, nem veheti át a bíróság szerepét. A módosítás révén rendeződik az illetékesség kérdése, és az eljárás is jelentősen gyorsabb lehet.

Olvasói sztorik