Hírek

Tőkeemelés az MLSZ cégében

Megtartotta a küldöttközgyűlés utáni első ülését az Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Döntés született a szövetség százszázalékos tulajdonába tartozó MLSZ Edzőcentrum Kft. jegyzett tőkéjének százmillió forintos megemeléséről, ezzel a társaság jegyzett tőkéje 1,1 milliárdra emelkedik.

Az Újpest FC Kft-nél ügyvezető váltás történt, ezért a klub Csehi István helyére Dr. Gyarmati Eszter ügyvezető igazgatót jelölte az NB I-es bizottságba. A jelölést az elnökség elfogadta, ahogyan elfogadta a 2012–2013-as utánpótlás-bajnokságok versenykiírásait is – írja a szövetség honlapja.

Dr. Csányi Sándor elnök értékelte a sikeresen lebonyolított FIFA-kongresszuson végzett munkát, és elismerését fejezte ki a szövetség dolgozóinak a nagyszabású rendezvény zökkenőmentes lebonyolításában végzett áldozatos munkájukért.

Az MLSZ elnöksége jóváhagyta a Futsal- és a Labdarúgás Versenyszabályzat módosítását, amely pontosította a sportszakemberek jogállását valamint kötelezettségeit. Július 1-jétől sportszakembernek minősül a játékvezető-, szövetségi-, és biztonsági ellenőr, a játékosügynök és a sportvállalkozás tulajdonosa is. A futsaljátékosok kötelmei között szerepel, a fogadási csalásokkal, a sportrendezvény rendjének fenntartásával és a doppinggal kapcsolatos szabályozás is.

Az elnökség módosította a Nyilvántartási és Átigazolási Szabályzatot, amelynek értelmében hivatásos versenyengedély csak hivatásos munkaszerződéssel vagy hivatásos megbízási szerződéssel rendelkező labdarúgó részére állítható ki.

A Magyar Labdarúgó Szövetség 2012. június 5-én 16 órakor a Telki Edzőközpontban rendezi a RangAdó díjátadóját. Az Elnökség az Év Sportújságírójának járó Molnár Dániel-díjra Hajdú B. Istvánt (Magyar Rádió, TV2), Máté Pált (Sport TV) és Vincze Attilát (Sport TV) jelöli.

A testület elfogadta a 2011–2012. évi Magyar Kupa és SportM Kupa vagyoni értékű jogainak értékesítéséből származó bevétel elosztási szabályzatát. A vagyoni értékű jogok értékesítéséből származó bevételek a kupákban résztvevő 115 sportszervezet között kerülnek felosztásra. A teljes összeg – amely több mint 50 millió forint – felosztását követően, az annak két százalékaként képződött több mint egymillió forintból az MLSZ szolidaritási alapot képez.

Olvasói sztorik