Hírek

Országszerte megkezdődnek a pályaépítések

Az MLSZ elnöksége keddi ülésén tárgyalt arról is, hogy országszerte ötven új futballpályát adnak át a közeljövőben.

Kapcsolódó cikkek

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Az elnökség tagjait Berzi Sándor nemzetközi alelnök tájékoztatta a május 24-25-én, Budapesten megrendezendő 62. FIFA Kongresszus előkészületeiről. Az eseményen 1450 külföldi vendég vesz részt: 624 küldött 208 FIFA tagországból, a FIFA végrehajtó bizottsága, egyéb bizottságai, a FIFA adminisztráció képviselői, a kontinentális szövetségek vezetősége, meghívottak, vendégek, és a sajtó képviselői – áll az MLSZ honlapján.

Az elnökség az Országos Pályaépítési Program első szakaszában benyújtott pályázatok alapján negyven műfüves kispálya és tíz műfüves nagypálya megépítéséhez járul hozzá, ezzel megfordítva az évtizedes trendet, hogy országszerte tűnnek el labdarúgópályák. Ezek a pályák a tervek szerint akár június 30. előtt meg is épülnek.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Stadionbiztonsági Projektje keretében az első ütemben hat, a második ütemben nyolc stadion biztonsági modernizációja valósul meg (beléptető rendszer, biztonsági, arcfelismerő-kamerák stb.) ezzel szolgálva azt a célt, hogy a stadionokba érkező nézők egy erőszakmentes, biztonságos, családbarát környezetben tekinthessék meg a mérkőzéseket. A fejlesztési projekt kezdetének dátuma idén május. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium költségvetésében a kormány 960 millió forintot biztosít a projekt első fázisának megvalósításához.

Az elnökség elfogadta azt a szakmai és pénzügyi beszámolót, amely alapján az elmúlt év legkiemelkedőbb eredményei a megyei integráció hatékony lebonyolítása, az edzőképzés nemzetközi akkreditációjának megújítása, az OTP-MOL Bozsik-program újraindítása, amelynek intézményi és egyesületi szakaszában több mint 30 ezerrel nőtt a focizó gyermekek száma. Ezzel párhuzamosan, fegyelmezett gazdálkodással megszilárdult a szövetség pénzügyi helyzete, és többek között a társasági adó támogatási (TAO) rendszer bevezetésének köszönhetően soha nem látott mértékű pénz áramlott a magyar labdarúgás hátországának számító amatőr labdarúgásba és az utánpótlás területére. Ennek eredménye, hogy, a szövetség elnökségének ígéretéhez híven, jelentősen csökkentek az amatőr labdarúgás versenyeztetési költségei, amelytől várhatóan megáll a kis csapatok megszűnésének trendje.

A szövetség vezetőtestülete elfogadta azt az utánpótlás-támogatásra vonatkozó szakmai javaslatot, amely alapján huszonkilenc utánpótlásműhely között összesen 1 milliárd 740 millió forint állami támogatás került felosztásra.

Az MLSZ megállapodást kötött a Szurkolói Irodával, amelynek alapján a jövőben nagyobb súllyal veszik figyelembe a szervezési kérdések során a szurkolók jogos igényeit (transzparensek jóváhagyatása, közvetítési időpontok véleményeztetése, a vendégszektorok jegyárainak szabályozása).

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik