Hírek

Módosított licencszabály, elfogadott keretszámok

Rangadó
Rangadó

2012. 03. 08. 17:37

Az MLSZ elnöksége döntést hozott a licencszabályzat módosításáról, elfogadta a TAO-sportágfejlesztési program keretszámait, valamint a bajnokságok és kupák versenykiírását is.

Kapcsolódó cikkek

Az ülés megkezdése előtt a jelenlévők részvétüket nyilvánították az Elnökségi ülés állandó résztvevője, Kutasi Róbert tragikus halála miatt – írja az MLSZ honlapja.

Licencszabályzat-módosítás

Az elnökség megtárgyalta és elfogadta a licencszabályzat módosításáról szóló határozati javaslatot, így a jövőben szigorúbbá, ugyanakkor egyszerűbbé és átláthatóbbá válik a licenceljárás, amely az idei évtől az NB II-re is kiterjed. A szövetség a szankciókat a soron következő bajnoki szezonban még csak korlátozottan, majd a későbbi években már egyre gyakrabban és szigorúbban alkalmazza a licenckövetelmények érvényesítése során. A következő bajnoki szezon tehát úgynevezett próbaév lesz a klubok számára.

Stadionbiztonsági Projekt

A testület jóváhagyta a Stadionbiztonsági Projekt megvalósításához szükséges, a sportszervezetek számára kiírandó feltételrendszert. A közbeszerzéssel párhuzamosan kiírják az NB I-es sportszervezeteknek szóló pályázatot is. A cél az, hogy 2012. június 30-ra már minden, a projektben érintett stadionban működjön a sportrendészeti adatbázissal összekapcsolt központi jegyértékesítési rendszer. Erre az időpontra el kell készülnie egy stadionban a teljes rendszernek (beengedő kapuk, kamerarendszer, vezetési pont kiépítésre kerül), október 30-ig pedig a tervek szerint minden érintett stadionban felszerelik és beüzemelik a biztonsági berendezéseket. A sportszervezetek hárommillió forintos önrész kötelezettségét az MLSZ magára vállalta, ezért cserébe azonban a kluboknak vállalniuk kell a berendezések karbantartását.

TAO-sportágfejlesztési program

Az elnökség elfogadta a TAO-sportágfejlesztési program keretszámait. A program eddigi legnagyobb eredménye, hogy a támogatási források felhasználásával több, mint kétezer amatőr sportegyesület részére 1,16 milliárd forint értékű támogatást adott az MLSZ a versenyeztetési díjak drasztikus csökkentésén keresztül. Az MLSZ ezzel átvállalta az amatőr futballcsapatok versenyeztetési költségeinek kilencven százalékát! Az adótámogatási rendszer másik kiemelt felhasználási területe a Bozsik-program finanszírozása. A fejlesztések tekintetében 3,92 milliárd forintos támogatási összeg szerepel a pályaépítési program finanszírozására. Az MLSZ 2012–2013-as elszámolási időszakra összességében 13,6 milliárd forint összköltségű programot kíván benyújtani, amihez tízmilliárd forint TAO-támogatást igényel.

Médiapályázat

Az elnökség döntött az NB I, NB II, Magyar Kupa, Amatőr Kupa, Ligakupa és Szuperkupa versenysorozatok televíziós- és rádiós közvetítése vagyoni értékű jogainak tenderen történő kiírásáról is. A döntés értelmében a jogokat nyílt pályázaton kell értékesíteni, közös tendereljárásban, a hat versenyrendszer jogait külön-külön pályáztatva.

Egyebek

Elfogadták az NB I-es, NB II-es, NB III-as bajnokság, a Magyar Kupa, a Ligakupa, a Szuperkupa, valamint a Sport M Kupa versenykiírását. Döntöttek a labdarúgó akadémiai licencminősítési eljárásról. Az akkreditációs eljárás három évre ad majd akadémiai címet, és a differenciált minősítés ki fogja fejezni az akadémiák színvonalában, szakmai munkájában ma még meglévő különbségeket. Csak NB I-es csapathoz tartozó intézmények pályázhatnak akadémiai akkreditációra, és követelmény lesz, hogy az akadémia a saját megyéjén kívül legalább egy másik szomszédos megye labdarúgó utánpótlását is szervezze maga köré.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi gestures during the Spanish league football match between FC Barcelona and Girona FC at the Camp Nou stadium in Barcelona on September 23, 2018. / AFP PHOTO / Pau Barrena
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.