Hírek

Célegyenesben a Stadionbiztonsági Projekt

Rangadó
Rangadó

2012. 02. 27. 16:23

Kedden biztonsági munkabeszélgetést tartanak a szövetségben az NB I-es klubok illetékeseinek részvételével.

Az MLSZ a kormány 960 millió forintos támogatásával Stadionbiztonsági Projektet indított, amelynek része a beléptető rendszerek kiépítése is. A kiépítés tervezett időpontja 2012. július 1. A projekt egyik célja, hogy csökkenjen a biztonsági területen alkalmazott vagyonőri és rendőri létszám. Jelenleg a megfelelő technika hiányát pótolják a biztonságért felelős szervezetek emberi erőforrással. A program keretében megvalósuló jelentős ellenőrzéstechnikai fejlesztés is a rendezői és rendőri létszám csökkentését célozza meg.

Decemberben írták ki a kétszakaszos, gyorsított eljárásos közbeszerzési eljárást. A tervek szerint központi jegyértékesítési rendszert alakítanak ki, amelyet a jövőben az MLSZ működtet. A központi klub-kártyarendszer és sportrendészeti nyilvántartás is megvalósul, a stadionokban az események biztonságos rendezését embermagasságú beengedő kapuk, valamint digitális kamerarendszerek is szolgálják majd. A klubok felhasználói lesznek a kiépített rendszernek, az infrastruktúra az MLSZ tulajdonában marad. A projekt megvalósítását követően a mérkőzéseket csak névre szóló jegyekkel lehet majd látogatni.

A beérkezett pályázatok értékelését követően három jelentkezőt kért fel ajánlattételre a Magyar Labdarúgó Szövetség az NB I-es stadionok biztonságának alapvető feltételeit megteremtő program első ütemének megvalósítására. A három ajánlat alapján dől majd el, melyik vállalkozás végezheti el a hazai élvonalbeli stadionok biztonsági rendszerének megtervezését, az első ütembe kerülő megvalósítását és üzembe helyezését. A nettó 669 millió forint állami támogatással megvalósuló program pénzügyi hátterét a Nemzeti Erőforrás Minisztériummal kötött támogatási szerződés biztosítja.

A tervek szerint június végén kezdődik a biztonsági rendszerek átadása és – amennyiben a közbeszerzési eljárás lebonyolítása a terveknek megfelelően halad – a támogatás második üteméből év végéig az összes hazai NB I-es stadion biztonsági fejlesztése megvalósulhat.

A Rangadó.hu az MLSZ Jogi- és Sajtóirodájától megtudta, hogy eredményhirdetés március közepére várható, de az első osztályú klubok vezetőit már február 28-ra, keddre összehívták a szövetségbe! A téma a biztonsági projekt ismertetése, illetve a biztonsági alapelvek tisztázása a bajnoki rajt előtt, amolyan workshop formájában. A biztonsági munkabeszélgetés célja a különböző részletkérdések körültekintő, személyes egyeztetése a klubok illetékeseivel, a pályázat kidolgozásával kapcsolatban. Ezúttal még semmifajta döntés nem lesz, csupán technikai jellegű információk hangzanak el.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Finland's midfielder Roman Eremenko (L) vies with Hungary's Vilmos Vanczak (R) during the International friendly football match Hungary vs Finland, Gyor, Hungary on March 5, 2014.  AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.