Hírek

Nem játszhat otthon az Eger

Az egri stadion jelenleg számos súlyos hiányosság miatt nem alkalmas élvonalbeli mérkőzések megrendezésére.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Július 3-án, kedden ülésezett a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége.

Megtárgyalták és jóváhagyták az MLSZ Pályaépítési Programjáról szóló jelentést, és határoztak a második körben benyújtott pályázatokról, valamint azok támogatási összegeiről is. A döntés értelmében a második ütemben újabb 43 pálya épül szerte az országban.

Indítványozták, hogy a 2012–2013-as illetve a 2014–2015-ös bajnokságok időtartamára a szövetség a jelenlegi szerződött partnerével, a Groupama Garancia Biztosító Zrt-vel indítson tárgyalásokat sportbiztosítási szerződés megkötésére.

Határoztak arról, hogy a 2012–2013-as bajnoki idényben a tévés jogdíjakból, valamint a névszponzori díjból rendelkezésre álló összeg 60 százalékát normatív alapon, 35 százalékát eredményességi alapon, míg 5 százalékát nézettség alapján osztják fel a csapatok között.

Döntöttek az NB II létszámának feltöltéséről. A feltöltés során bekerülő csapatokról a versenybizottság dönt majd a versenyszabályzat alapján. Eszerint az NB III első legjobb nem feljutó csapatával, majd az NB II legjobb kiesőjével, utána a második legjobb kiesővel, azt követően a második legjobb NB III-as nem feljutó csapattal egészül ki az NB II mezőnye.

Elutasították az Egri FC arra vonatkozó kérelmét, hogy pályaválasztóként a bajnoki és kupamérkőzéseit az egri stadionban játszhassa a csapat. A döntés indoka, hogy az egri stadion jelenleg számos súlyos hiányosság miatt – köztük a villanyfény hiánya, – nem alkalmas élvonalbeli mérkőzések megrendezésére. Az első osztályba feljutott Eger együttese a licenceljárásban egyébként erre felkészülten a DVSC stadionját akkreditáltatta hazai mérkőzéseire.

Olvasói sztorik