Hírek

Kiadták az építési engedélyeket

Kiadták a debreceni Nagyerdei Stadion építési engedélyeit pénteken.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Szeptember végén kiírhatják a közbeszerzési eljárást a létesítmény kivitelezésére – jelentette be Kósa Lajos polgármester a rekonstrukció előtt álló stadionban tartott sajtótájékoztatón.

A politikus ismertetése szerint az építési engedély pénteken 17 órától érvényes. A tendertervekkel kapcsolatban a jövő héten még tartanak egyeztetéseket, de szeptember második felében kiírhatják a nyílt, uniós szintű közbeszerzési eljárást a kivitelezésre.

Kósa Lajos a további menetrendet ismertetve elmondta: várhatóan a tender nyertese idén decemberben foghat hozzá a munkálatokhoz, amelyek befejezésére 15 hónap áll majd rendelkezésre. Ha semmi váratlan nem jön közbe és idén elkezdődik az építkezés, akkor 2014 márciusában átadják az új Nagyerdei Stadiont.

A városvezető emlékeztetett arra, hogy a stadionprojekttel párhuzamosan a Nagyerdő többi része is megújul részben ehhez a beruházáshoz, részben egy másik rekonstrukcióhoz kapcsolódva. Kósa Lajos hozzátette, a stadion nettó 12,5 milliárd forintból épülhet meg, erre megvan a költségvetési fedezet.

A polgármester az MTI kérdésére válaszolva közölte, hogy a stadionrekonstrukción kívül csak a vasútállomásnál tervezett közlekedési csomópontot nyilvánították nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásnak a városban, más projektek kapcsán ezt nem is tervezik.

Olvasói sztorik