NB I

Kedden kezdődik a stadionépítés

A kivitelező megkezdi a bontási és építési munkákat a debreceni Nagyerdei Stadion déli kapujánál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Jeles alkalomhoz érkezett a debreceni Nagyerdei Stadion rekonstrukciója: eredményesen lezárult a kivitelezési közbeszerzési eljárás – áll a DVSC honlapján.

Január 29-én a debreceni Kölcsey Központ konferenciatermében a projektet irányító Marjay Gyula, az MNV Zrt. főigazgatója, Vígh László kormánybiztos, Kósa Lajos, Debrecen polgármestere és Simicskó István sportért felelős államtitkár részvételével ismertetik a kivitelezési közbeszerzési pályázat eredményét, és ünnepélyes keretek között elindítják a kivitelezést, 11 óra 30 perckor megkezdik a bontási és építési munkákat a stadion déli kapujánál.

Mint arról január közepén beszámoltunk, a debreceni stadionprojekt kivitelezője a Hunép Zrt. és az Épker Service Zrt. alkotta debreceni székhelyű, „Hajrá, Debrecen!” elnevezésű konzorcium. A nyertes pályázat tartalmazta a legalacsonyabb árat: 11,445 milliárd forintot, s ebben a pályázatban szerepelt a legkörültekintőbb munkaszervezési leírás, az úgynevezett fenntarthatósági tanulmány is. Ez utóbbi jelentősége abban áll, hogy a stadion telkét körülvevő terület Natura 2000-es környezetvédelmi minősítésű, s a projekt révén ez a park is megújul.

A nyertes konzorcium által vállalt teljesítési határidő 15 hónap, reális tehát az a célkitűzés, hogy 2014 tavaszára készen álljon a Nagyerdei Stadion. Az UEFA illetékes stadionminősítő munkatársa 2012 nyarán részletesen átvizsgálta a terveket, s kifejezte: a rekonstrukció révén megvalósuló mű kétségkívül megkaphatja azt a besorolást, amelynek révén alkalmas lesz nemzetközi mérkőzések megrendezésére is.

Olvasói sztorik