NB I

Három büntető a Loki-meccsen

A Debrecen hazai pályán két góllal nyert a másodosztályú Békéscsaba ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A DVSC-TEVA az NB II Keleti-csoportjában listavezető Békéscsabát fogadta a műfüves pályán. Nem volt könnyű dolga a két csapatnak a szakadó esőben, de így is nagy volt az iram. A találkozóra a Debrecen szakmai stábja úgy állította össze a keretet, hogy vasárnap Magyar Kupa-mérkőzést játszik a csapat Létavértesen (ha az időjárás engedi), így akik ezúttal nem kaptak szerepet, vasárnap lépnek pályára – írja a debreceniek honlapja.

A DVSC-TEVA szerzett vezetést az edzőmeccsen: a 12. percben Korhut Mihály szöglete után Máté II Péter fejelt a hálóba. Többet birtokolta a labdát a hazai csapat, de sok helyzet nem alakult ki, inkább a középpályán folyt a küzdelem. A Békéscsaba pontrúgásból próbált veszélyeztetni, de nem sok sikerrel, Vukasin Polekszics kapusnak nem igazán akadt dolga.

A szünet után növelte előnyét a DVSC: Kuti Krisztián harcolt ki büntetőt, amit Ibrahima Sidibe értékesített. Ezt követően újabb két büntetőt rúgtak a csapatok: előbb a vendégek szépítettek, miután a tizenhatoson belül Sidibe kezére pattant a labda a játékvezető szerint, majd Szakály Pétert rántották le, ezúttal Korhut Mihály értékesítette a büntetőt, ezzel 3-1 lett a vége a Loki javára.

Felkészülési mérkőzés

DVSC-TEVA – Békéscsabai Előre 1912 SE 3-1 (1-0)

Debrecen, Játékvezető: Solymosi

DVSC: Polekszics (Szécsi G., 64.) – Ludánszki (Kónya, 70.), Máté I P., Mészáros N., Korhut – Kuti (Kondás, 70.), Gál (Kinyik, 50.), Slimane Bouadla, Szakály P. – Sidibe, Coulibaly (Szécsi M., a szünetben). Edző: Kondás Elemér

Békéscsaba: Scsekics (Máthé, 64.) – Tombaye, Lengyel D., Botis, Juhász – Raducu (Balázs J., 64.), Varga N. (Makra, 64.), Leucuta, Obot (Mészáros, 66.) – Randelovics, Majoros (Marius, a szünetben). Edző: Dajka László

Gólszerzők: Máté I P., Sidibe (tizenegyesből), Korhut (tizenegyesből), illetve Leucuta (tizenegyesből)

Olvasói sztorik