NB I

Sárdagasztás lett a kupameccsből

A DVSC-TEVA 2-0-ra győzött a Létavértes vendégeként a Magyar Kupa-párharc első meccsén.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Debrecen idei első tétmérkőzését éppen saját fiókcsapata, a Létavértes otthonában játszotta. A Magyar Kupa negyeddöntő első meccsének pikantériáját az adta, hogy az ellenfél szinte minden játékosa Loki-nevelés, és biztosan vannak köztük olyanok is, akik hamarosan az első kerethez kerülhetnek – írja a DVSC honlapja.

Kérdéses volt, hogy egyáltalán megrendezhetik-e a találkozót, ugyanis másfél napja megállás nélkül esik az eső, a pályát rendesen eláztatta a nagy mennyiségű csapadék, ám Varga László játékvezető végül úgy döntött: lebonyolítható az összecsapás. Nagy elánnal vetették bele magukat a küzdelembe a csapatok az igen szépszámú nézősereg szeme láttára, de az irreális talaj rendkívül megnehezítette a játékosok dolgát, több ígéretes támadást is a víztócsákban megálló labda hiúsította meg.

A Debrecen a kezdő sípszót követően rögtön magához ragadta a kezdeményezést, főleg a hazaiak térfelén folyt a játék, de Tóth Dániel, a vendéglátók kapusa remekül állta a sarat (néha szó szerint), sorrendben előbb Nagy Zoltán, Szécsi Márk, majd Czvitkovics Péter próbálkozását hárította. Végül gólokká érett a Loki fölénye: a 24. percben Pölöskey Péter labdáját Dombi Tibor váltotta gólra, majd nyolc perccel később megduplázódott az előny, amikor Czvitkovics baloldali szögletét Simac fejelte közelről a Létavértes kapujába (0-2).

A fordulás után sem változott a játék képe, továbbra is a címvédő dominált, előbb Pölöskey, majd Ferenczi János előtt kínálkozott lehetőség a gólszerzésre. Közben az addig sem éppen barátságos időjárás még rosszabbra fordult, a szakadó esőbe most már hó is keveredett. A körülmények miatt nem volt folyamatos a játék, bár mindkét kapu előtt adódtak még lehetőségek, az eredmény már nem változott, így a DVSC-TEVA kétgólos előnnyel várhatja a szerdai visszavágót.

Az NB III-as Létavértes játékosai minden dicséretet megérdemelnek, hiszen hatalmas elszántsággal vették fel a küzdelmet mind a vendégekkel, mind az időjárási elemekkel.

Távozott a Létavértes kapusa

Póser Dániel, aki meggyőzte teljesítményével az NB II-es Kazincbarcika vezetőit, és másfél éves szerződést írt alá a borsodi klubnál.

Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Létavértes – DVSC-TEVA 0-2 (0-2)

Létavértes, 500 néző. Játékvezető: Varga L.

Létavértes: Tóth D. – Boros (Mezei, 74.), Hajdu, Burics, Suskó – Berdó, Barzsó, Király (Nagy D., 78.), Nagy T.– Kertész, Hussein. Edző: Gyarmati András

DVSC: Verpecz – Nagy Z., Simac (Ludánszki, 70.), Szűcs I., Engel – Dombi (Bódi, 57.), Ramos (Kuti, 73.), Czvitkovics, Ferenczi – Pölöskey, Szécsi M. Edző: Kondás Elemér

Gólszerzők: Dombi (24.), Simac (32.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik