Hírek

A negyedik mesterhármasa

A Létavértes ellen három gólt rúgó Pölöskey Péter szerint a kupavisszavágón kijött a két csapat közti különbség.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mesterhármast jegyzett a Magyar Kupa-negyeddöntő szerdai visszavágóján a DVSC-TEVA támadója, Pölöskey Péter. A 24 éves csatár kezdőként lépett pályára a 8-0-ra megnyert találkozón, és a második játékrészben háromszor is eredményes volt. A budapesti születési labdarúgó tavaly nyáron igazolt a hajdúságiakhoz, korábban a REAC, a Ferencváros, a Haladás és a BKV Előre csaptában is megfordult. A fiatal támadó a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, annak ellenére, hogy a Létavértes elleni párharc első meccsén is debreceni siker született, az irreális időjárási körülmények miatt akkor még nem jött ki a két gárda közti különbség.

– Most, hogy már az alapozás közepén járunk, egyre több energiánk van, és már jobban formában vagyunk – magyarázta Pölöskey. – Az első meccsen nagyon rosszak voltak a körülmények, ezért nem jött ki az a különbség, ami a visszavágón már igen. Természetesen annak is örülök, hogy nekem is jól ment a játék, és sikerült háromszor betalálnom.

– Lőtt már korábban egy mérkőzésen három gólt?
– Igen, az NB II-ben korábban már háromszor is sikerült mesterhármast szereznem.

– Nem debreceni születésűként, tehát elfogulatlanként hogyan látja a létavértesi fiatalokat, valóban sok köztük a tehetséges labdarúgó?
– Úgy gondolom, hogy Létavértes valóban egy tehetséges fiatalokból álló alakulat.

– Hogy érzi magát Debrecenben, sikerült már teljesen megszoknia a várost?
– Egyre jobban érzem magam itt Debrecenben, és rendkívül derűlátó vagyok az itteni jövőmmel kapcsolatban.

– Mennyire zavaró tényező, hogy nem utazott el a gárda külföldi edzőtáborba, és hol jobb, hol rosszabb időjárási körülmények között kell készülniük?
– Azért a körülmények nem olyan rosszak itt nálunk, úgyhogy itt is tökéletesen fel tudunk készülni a tavaszra. Mi ezzel nem foglalkozunk, próbálunk a saját feladatainkra koncentrálni.

– Mit gondol, Varga József távozását mennyire fogja megérezni a DVSC?
– Józsi az ország legjobb védekező középpályása, de úgy gondolom, hogy vannak a keretben olyan labdarúgók, akik pótolni tudják a hiányát.

– Milyen eddig a felkészülés, mennyire fásult a gárda?
– A felkészülés közepén járunk, egy hónap múlva indul csak a bajnokság. Két hét múlva azonban már Ligakupa-mérkőzést játszunk, ezért egyre többet frissítünk az edzésekkel is. Most már az a lényeg, hogy formába lendüljenek a játékosok, ezért van egyre több edzőmérkőzés is.

– A héten például három mérkőzést is játszik a csapat, ez sorozatterhelés a javából…
– Úgy érzem, hogy az alapozás elején jobban le voltunk terhelve. Aki odafigyel a pihenésre, és a futballra koncentrál, az le tudja küzdeni ezt az akadályt is, hogy sorozatterhelésünk van.

Olvasói sztorik