NB I

Négy között a Debrecen!

A Létavértes nem okozott gondot a címvédőnek a Magyar Kupa negyeddöntő visszavágóján.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A DVSC-TEVA kétgólos előnnyel várta a Létavértes elleni visszavágót a Magyar Kupa negyeddöntőjében, miután a vasárnapi mérkőzésen 2-0-s győzelmet aratott idegenben. Akkor irreális körülmények között játszott a két csapat, hiszen állt a víz a pályán, és a meccs közben is végig esett az eső. Ezúttal jóval kellemesebb körülmények fogadták a csapatokat a debreceni műfüves pályán. Kondás Elemér több helyen is változtatott, a vasárnapihoz képest csak négy játékos, Verpecz, Ramos, Czvitkovics és Pölöskey szerepelt ismét a kezdőcsapatban – tudósít a DVSC honlapja.

Már a hatodik percben nagy helyzetet dolgozott ki a Debrecen, de Sidibe lövését Tóth Dániel védte. A szenegáli támadó előtt nem sokkal később újabb lehetőség adódott, de ezúttal sem talált a hálóba. Ellenben a 11. percben Bódi Ádám szöglete után Ludánszki Bence megszerezte a vezetést. A Létavértes előtt is adódott egy-két helyzet, de inkább a hazaiak veszélyeztettek, Pölöskey Pétert nehezen tartották a vendégvédők. Szakály Péter is igen aktív volt, előbb a kapufát találta el, majd a 34. percben a hálóba lőtt (2-0). A szurkolók mozgalmas, élvezetes első félidőt láthattak. A szünet előtt Suskó Ádámot kiállította a játékvezető, miután utolsó emberként visszahúzta a kapura törő Czvitkovics Pétert.

A második félidő igazán gólzáporosra sikeredett. Pölöskey háromszor, Coulibaly kétszer is eredményes volt, rajtuk kívül Bódi Ádám talált még a hálóba, de például Czvitkovics Péternek is volt egy kapufája, és emellett is számtalan helyzetet dolgozott ki az élvonalbeli együttes. A megfogyatkozott Létavértes nem tudott veszélyeztetni, végig a vendégtérfélen folyt a játék.

A DVSC-TEVA 8-0-ra nyert, így 10-0-s összesítéssel bejutott a legjobb négy közé a Magyar Kupában.

Magyar Kupa negyeddöntő, visszavágó

DVSC-TEVA – Létavértes 8-0 (2-0)

Debrecen, 500 néző. Játékvezető: Vad II

DVSC: Verpecz – Kuti, Máté II P., Ludánszki B., Korhut – Bódi, Ramos (Szűcs I., 66.), Czvitkovics (Dombi, 58.), Szakály P. – Pölöskey, Sidibe (Coulibaly, a szünetben). Edző: Kondás Elemér

Létavértes: Tóth D. – Boros, Hajdu, Kinyik, Suskó – Berdó, Mezei, Burics, Király (Nagy T., 24.) – Nagy D. (Kertész, 61.), Hussein. Edző: Gyarmati András

Gólszerzők: Ludánszki B. (11.), Szakály P. (34.), Coulibaly (57., 80.), Pölöskey (70., 76., 87.), Bódi (72.).

Kiállítva: Suskó (43.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik