NB I

Bepróbálkoztak a bundával?

Dán sajtóhírek szerint a Liverpool–Debrecen BL-meccs előtt is megkeresték Polekszicset.

Kapcsolódó cikkek

A lerágott csont
A DVSC honlapján megjelent közlemény megerősíti, hogy a Liverpool elleni idegenbeli és a Fiorentina elleni hazai találkozó volt az, amely előtt meg akarták vesztegetni Vukasin Polekszics kapust.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Ekstra Bladet című dán lap szerint a Liverpool és a Debrecen játszotta 2009-ben azt az angliai labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzést, amellyel kapcsolatban hétfőn felvetődött a gyanú, miszerint megpróbálták manipulálni. A dán lap az Europol köreiből származó információra hivatkozva arról számolt be, hogy egy magyar csapat érintett, és ez nem lehet más, mint a Debrecen, amely 2009. szeptember 16-án főtáblás mecset játszott a Liverpool ellen az Anfield Roadon.

A dán újság azt is tudni véli, hogy a DVSC montenegrói válogatott kapusát, Vukasin Polekszicset keresték meg a meccs előtt, neki kellett volna gondoskodni arról, hogy a mérkőzésen kettő és félnél több gól szülessen. A lap megemlíti, hogy a kapus az egy hónappal később, október 20-án játszott DVSC–Fiorentina meccs kapcsán korábban már gyanúba keveredett. A bochumi ügyészség által vizsgált fogadási ügy egyik főszereplője, Ante Sapina terhelő vallomást tett Polekszicsre, az ügy pedig az európai szövetség illetékesei elé került. AZ UEFA fegyelmi bizottsága 2010 nyarán Polekszicset két évre eltiltotta, mivel elmulasztott eleget tenni jelentési kötelezettségének, nem számolt be idejében arról, hogy két mérkőzés előtt ismeretlen személyek megpróbálták rábírni az eredmény befolyásolására.

A Liverpool azon a bizonyos 2009-es meccsen gyatra támadójátékkal rukkolt ki a DVSC ellen, s végül Dirk Kuyt góljával csupán 1-0-ra nyert. A nyomozószervek állítólag olyan sms-eket fogtak el, amelyekben a feltételezett elkövetők Steven Gerrardot kárhoztatják a rossz helyzetkihasználásáért, a kívánt eredmény elmaradásáért. „Gerrardnak sokkal többet kellett volna tennie” – szól a Marijo C. néven említett vádlott sms-e.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik