Hírek

Rendőrségi eljárás indult Debrecenben

Néhány Loki-szurkoló megzavarta a HaHa-rendezvényt, ez a rendőrségnek is szemet szúrt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Eljárást indított a Debreceni Rendőrkapitányság a Hallgatói Hálózat (HaHa) debreceni szervezete hétfői rendezvényének megzavarása miatt – adta hírül saját értesüléseire hivatkozva a Népszabadság Online szerda este. A rendőrség az MTI megkeresésére csütörtökre ígért bővebb tájékoztatást.

A HaHa fórumán néhány hallgató és mintegy tucatnyi helyi futballszurkoló jelent meg, és azt kérték számon, hogy a Hallgatói Hálózat helyi szervezete korábban a nagyerdei stadion megépítése ellen tiltakozott. Az MTI tudósítója a helyszínen a fórum iránt gyér érdeklődést tapasztalt, majd a drukkerek érkezése után sokszor káromkodásba és ordítozásba torkolló vitát. Tettlegesség nem történt.

https://www.youtube.com/watch?v=Bqx2YTIyx1E

A fórumon a szurkolók közül felszólaló Szepesi Miklós Zsolt az MTI-nek elmondta: szerda este jelezte neki a rendőrség, hogy az ügyben feljelentés alapján eljárás indult, amelyben őt tanúként kívánják kihallgatni. Rutz Tamás és Nagy Péter Ábel, a HaHa debreceni aktivistái az MTI megkeresésére elmondták: az ügyben a szervezet képviselői nem tettek feljelentést, és őket nem kereste meg a rendőrség a történtekkel kapcsolatban.

Juhászné Kiss Katalin, a Debreceni Rendőrkapitányság sajtószóvivője az MTI kérdésére csütörtökre ígért tájékoztatást az ügyről. Szepesi Miklós Zsolt a 2010-es országgyűlési választásokon a Fidesz Hajdú-Bihar megyei listáján szerepelt. Pósán László, a párt debreceni szervezetének vezetője az MTI-nek ezzel kapcsolatban annyit mondott, hogy Szepesi Miklós Zsolt soha nem volt tagja a Fidesznek, és a rendezvényen készült videók alapján nem is politikai jellegű volt a felszólalása.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!