NB I

Ebből meríthetnek erőt

A Győri ETO ellen, a Ligakupában duplázó Koós Gábor szerint meccsről meccsre jobbak lesznek.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Szerda délután a Győri ETO otthonában lépett pályára az Eger a Ligakupa negyeddöntőjének visszavágóján. Az első meccsen nagy meglepetésre a hevesiek nyertek 4-1-re, így győri részről bravúr kellett volna a továbbjutáshoz. A találkozó 3-3-as döntetlennel ért véget, így elmaradt a csoda, bár a kisalföldiek 2-0-ra is vezettek. Az összecsapás egyik főszereplője a két gólt szerző Koós Gábor volt, aki a Rangadó.hu érdeklődésére elárulta, bizakodásra adhat okot, hogy a bajnoki listavezető otthonában fel tudtak állni 2-0-s hátrányból.

– Sajnos nagyon nehezen indult a mérkőzés, nem így terveztük a kezdést. Az elején abszolút nem a mi akaratunk érvényesült, az első félidő teljesen feledhetőre sikeredett. A második felvonásban már azt játszottuk, amit kért az edző, és úgy teljesítettünk, ahogy valójában tudunk. Ez meglátszott az eredményen, és azon is, hogy megfordítottuk az összecsapást. Kettő-nullról felállni a listavezető ellen, szerintem mindenképpen nagy szó, és ebből kell erőt merítenünk.

– Kétszer is sikerült a kapuba találnia, hogy emlékszik vissza a gólokra?
– Az első gól előtt kaptam egy jó labdát, elhúztam a kapus mellett és bepasszoltam az üres kapura. A második találatomnál pedig egy lekészítést követően olyan huszonöt méterről sikerült ballal a felső sarokba lőnöm a labdát, úgy érzem ez egy nagyon szép gól volt.

– Kétgólos hátrányban nem ijedtek meg, hogy elúszhat a továbbjutás?
– Megmondom őszintén, nagyon nehéz szituáció volt. Előnnyel érkeztünk, de úgy mentünk ki a pályára, mintha null-null lenne a párharc állása. Nem akartunk védekezni, támadni szerettünk volna, de az első félidőben ez nem valósult meg. Az viszont nagyon becsülendő, hogy fel tudtunk állni, ez a gárda összetartását, és a csapat erejét mutatja, amiből ki lehet indulni a továbbiakra.

– A mezőny legfiatalabb játékosa a győriek egyik védője, Lang Ádám volt, aki kétszer is nagyot hibázott a találkozón. Szándékosan helyeztek nyomást az ifjú focistára?
– Ez véletlenül jött ki így, mi nem foglalkoztunk azzal, hogy ők milyen csapattal állnak ki. Mi a saját játékunkat szerettük volna játszani.

– Minek köszönhető, hogy a Ligakupában ilyen jól megy a gárdának, a bajnokságban azonban döcög a szekér…
– Ez egy nagyon összetett a dolog. A bajnokságból már jó néhány forduló elment, és néhány tényező nagyon megnehezíti a dolgunkat. Nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettük volna, most az új stábbal még nem volt elegendő időnk a felkészülésre. Azon vagyunk, hogy jobbak legyünk, és szerintem ez meccsről-meccsre látszódni is fog. Ezt már a DVTK elleni második félidei játékkal is bizonyítottuk.

– A hétvégén egy újabb nehéz mérkőzés elé néznek, a Videotont fogadják. Mit vár az összecsapástól?
– Tudjuk, hogy a Videoton egy remek alakulat, amely kimondottan nehéz ellenfélnek számít. Rengeteg jó játékossal rendelkeznek, de próbálunk belőlük felkészülni. A mester remélhetőleg kitalál egy működőképes, kiváló taktikát ellenük, amelyet sikeresen tudunk alkalmazni a pályán.

Olvasói sztorik