NB I

Nagyot fordult a világ!

Az Egri FC hazai pályán nagy meglepetésre 4-1-re kiütötte a Győri ETO-t a Ligakupa-negyeddöntő első meccsén.

Kapcsolódó cikkek

Ligakupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Egri FC – Győri ETO FC 4-1 (2-0)
Eger, 200 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
Eger: Sztankó – Balog Zs., Kovács G., Mecsinovics, Piller – Cs. Pavicsevics, Albert Á. (Katona A., a szünetben) – Koós, Farkas Á. (Zvara, 90.), Németh N. – Horváth Z. (Pavlov, 80.). Klubmenedzser: Tóth Dénes
Győr: Molnár P. – Takács Á., Djordjevics, Lang, Tokody – Trajkovics (Kalmár Zs., 54.), Nicorec, Németh L. – Dudás (Farkas II B., 60.), Kink, Andrics. Vezetőedző: Pintér Attila
Gólszerző: Horváth (39., 45., 75.), Takács Á. (öngól 87.), illetve Takács Á. (62.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tökéletes felkészülés, kontra hónapok óta tartó zűrzavar. Bajnoki listavezető, kontra kiesőjelölt.

Címszavakban így jellemezhetnénk a Ligakupa-negyeddöntő szerdai első mérkőzésének résztvevőit, a Győri ETO csapatát, és a házigazda Egri FC együttesét. De vajon melyikük melyik? Aki figyeli a híreket, az pontosan tudja a választ, de aki csak a végeredményt látja, elbizonytalanodhat! Történt ugyanis, hogy a hevesiek fölényes győzelmet arattak!

Pintér Attila vezetőedző tartalékos összeállításban szerepeltette együttesét, az első helyzetek mégis a győriek előtt adódtak. A hetedik percben Adrics lövését védte az egri kapus, majd nem sokkal ezután Tarmo Kink egy szép csellel tisztára játszotta magát, lövése lepattant a védőkről, a leggyorsabban Dudás Ádám eszmélt, de kevéssel a kapu mellé lőtt – tudósít az ETO honlapja.

Az első 25 perc az ETO mezőnyfölényét hozta, a vendégek térfelére alig száll át a labda. Az Eger tíz emberrel védekezett, és abban bízott, hogy egy-egy kontratámadással meg tudja lepni ellenfelét. A labdabirtoklási fölény gólokban nem mutatkozott meg, és kimondottan nagy ziccere sem volt a győri együttesnek.

A 29. percben Dudás szabadrúgását Takács Ákos fejelte kapura, de Sztankó Gábor bravúrosan hárítani tudott. A negyvenedik percben váratlanul megszerezte a vezetést az Eger: Djordjevics tört előre, de elvesztette a labdát, a hazaiak felívelték a helyére, ahol Horváth Zoltán lesgyanús körülmények között kilépett, majd szép egyéni teljesítménnyel a kilépő Molnár Péter kapus mellett a hálóba passzolt (1-0). A szünet előtt egy perccel jött a második: egy formás hazai kontrából növelte az előnyét az Eger. Németh Norbert indította Koós Gábort, akinek a beadását Horváth Zoltán lőtte a kapuba (2-0).

Az első felvonásban az ETO meddő mezőnyfölényben játszott, de hiába birtokolta többet a labdát, két kontratámadásból a hazaiak kétgólos előnybe kerültek.

Az 52. percben négy szögletet rúghatott egymás után Dudás Ádám, az utolsó volt a legveszélyesebb, de az ötösön álló Kink nem találta el jól a labdát. Az 58. percben egy tetszetős győri támadás végén újra az észt csatár került helyzetbe, de túlságosan kivárt, így szerelni tudták a védők. A hatvanadik percben először lépett pályára tétmérkőzésen az ETO csapatában Farkas II Balázs. A premierje jobban nem is sikerülhetett volna, hiszen az első labdaérintése után egy szép csellel tisztára játszotta magát, majd Takács Ákoshoz passzolt, aki ballal hatalmas gólt lőtt (2-1).

A 72. percben ismét egy kontratámadással veszélyeztetett az Eger, nem tudtak tisztázni a győri védők, így Katona Attila elé került a labda, de nagy helyzetben épphogy mellé lőtt. Nem sokkal ezután egy szöglet után rosszul szabadítottak fel a vendégvédők, de Farkas Ádám lövését Molnár Péter szögletre tolta. Ebből született meg a hazaiak harmadik gólja: lemaradtak az ETO játékosai a beívelésről, a labda az ötösön álló Horváth Zoltán elé került, aki a hálóba fejelt (3-1).

A 81. percben egy újabb hibát követően Németh Norbert lépett ki, de a ziccerben lévő csatár elől Molnár Péter a kapuból kifutva lábbal az utolsó pillanatban mentett. A 87. percben egy egri szöglet után Takács Ákos lábáról a saját kapujába került a labda (4-1).

A lelkes hazai csapat a sok hibát vétő ETO ellen végül fölényesen nyert. A visszavágót március 6-án rendezik.

Olvasói sztorik