NB I

Csoda helyett ETO-kiesés!

Fordulatos meccset hozott a Ligakupa-negyeddöntő visszavágója, az Eger végül 3-3-at játszott Győrben.

Kapcsolódó cikkek

Ligakupa, negyeddöntő, visszavágó
Győri ETO FC – Egri FC 3-3 (2-1)
Győr, 300 néző. Játékvezető: Erdős
Győr: Kamenar – Svec (Alekszidze, 53.), Lang (Takács Á., 56.), Djordjevics, Dinjar, – Kalmár, Pilibaitis – Dudás, Kronaveter, Andrics (Farkas II B., 9.) – Kvilitaia. Edző: Pintér Attila
Eger: Brljak – Balog Zs., Rakovics, Mecsinovics, Vidovics – Koós, Albert Á., Koné (Buacs, 41.), Lasimant (Katona A., 64.) – Németh N. (Horváth Z., 70.), Palásthy N. Megbízott edző: Tóth Dénes
Gólszerzők: Andrics (5.), Kvilitaia (26.), Kronaveter (78.), illetve Németh N. (tizenegyesből 36.), Koós (49., 63.)
Továbbjutott: Egri FC (7-4)

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Voltak érdekességek a kezdőcsapatokban, hiszen a győriek szlovák válogatott kapusa most mutatkozott be tétmérkőzésen, és ott volt a pályán a grúz Kvilitaia is. A másik oldalon a két francia, valamint Vidovics és Palásthy Norbert is lehetőséget kapott.

Mivel az első meccset nagy meglepetésre az Eger nyerte 4-1-re, rohamoznia kellett az ETO-nak, ennek megfelelően a harmadik percben Dudás Ádám beadásáról Kvilitaia maradt le nagy helyzetben. Két perccel később Dudás beadását Andrics a saját testi épségét sem kímélve fejelte a kapuba (1-0), de a kapussal való ütközés után, hordágyon hagyta el a pályát, és nem is tudta folytatni a játékot, Farkas II Balázs érkezett helyette. A 11. percben Dudás beadásszerű lövése ment alig fölé – tudósít az ETO honlapja.

A 27. percben Farkas tört be tizenhatoson belülre, lövését az egri kapus védte, de a kipattanót Kvilitaia hat méterről a kapu jobb oldalába rúgta (2-0). Közel került a bravúros továbbjutáshoz a Győr, de a 35. percben Lang Ádám buktatta Koóst a tizenhatoson belül. Büntető járt az egrieknek, amit Németh Norbert magabiztosan értékesített (2-1). A 44. percben Farkas érdekes körülmények között került a földre a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot.

A szünet után Lang ismét hibázott: röviden adta haza a labdát, Koós Gábor lecsapott rá, és a hálóba lőtte (2-2). De nem csak Lang Ádám képes hibázni, ezt bizonyította a 63. percben Djordjevics, akitől Koós elé került a labda, az egri pedig hatalmas gólt lőtt a tizenhatos jobb sarkáról (2-3). A 73. percben Kronaveter labdáját Alekszidze mellel átvette, és szép mozdulattal alig lőtt a bal felső sarok fölé. Bár kilátástalan helyzetben voltak, azért támadásban maradtak a hazaiak. A 78. percben Kronaveter 15 méterről eleresztett kapáslövése a bal kapufáról védhetetlenül vágódott a hálóba (3-3). A 84. percben Dudás szöglete tisztán találta Djordjevicset, de 11 méterről a kapu fölé fejelt. Alekszidze és Kvilitaia összjátéka után előbbi lőtt fölé nagy helyzetben, szintén 11 méterről. A meccset Kronaveter ollózása zárta, amit Brljak védett.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik