NB I

„Az fog történni, ami meg van írva…”

Jobb volt az ellenfél, mégis a Győr nyert – mondja Takács Ákos a kaposvári bajnoki meccsről.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

A karácsonyi szünetben porcműtétje volt Takács Ákosnak, ezért a téli felkészülés során pluszmunkát végzett, és a bajnoki rajtra ismét bevethető állapotba került. A listavezető Győri ETO 31 éves védője a Honvéd elleni Magyar Kupa-negyeddöntőt kihagyta, pedig az Egerben 4-1-re elvesztett Ligakupa-meccsen ott volt a pályán, és az első tavaszi bajnoki mérkőzést is végigjátszotta Kaposváron.

A Rangadó.hu érdeklődésére Takács Ákos elmondta, a meccs bizonyos szakaszaiban jobb volt a Rákóczi, mégsem tartja érdemtelennek csapata sikerét.

– Milyen volt az ellenfél és a pálya minősége a kaposvári meccsen?
– Mindkettő nehéz volt. A pálya különösen furcsa volt, én sem nagyon tudtam hozzászokni a második félidő közepéig. Nem olvastam újságot, de a főcímben láttam, hogy a Kaposvár jobban játszott. Ezt aláírom, de a két gólt mi lőttük – mondta Takács Ákos.

– Úgy érezte, hogy jobb a Kaposvár?
– Az első félidőben igen, mert minden téren beragadtunk. A második felvonásra aztán felszívtuk magunkat. Lehet mondani, hogy megérdemeltük a győzelmet, mert biztos volt a védelmünk, elül pedig berúgtuk az adódó lehetőségeinket. Ez azt mutatja, hogy mindenki próbálta tenni a dolgát, és bár még sok volt a hiba, ez nem ment az eredmény rovására.

– A Ligakupa-meccsen játszott, aztán a Magyar Kupa-párharcot kihagyta, de a bajnokin ismét a pályán volt. Mitől függ, hogy melyik sorozatban és melyik meccsen lép pályára?
– Erről az edzőnket kéne megkérdezni, hiszen ez kizárólag az ő döntése. A Kaposvár ellen azért játszottam szélsővédőt, mert Michal Svec nem szerepelhetett öt sárga lapja miatt. A téli felkészülés során a műtétem miatt többet dolgoztam, mint a társaim, hiszen az erőnléti edzővel sok időt töltöttem, de taktikailag, a csapattal együtt kevesebbet gyakoroltam. Ennek pótlására gondolta Pintér Attila, hogy a Ligakupában játszanom kell, ami teljesen normális és érthető dolog. Aztán a Magyar Kupában próbálta a komplett kezdőcsapatot játszatni, engem pedig éppen a közelmúltbeli kihagyásom miatt pihentetett.

– Mi várható a szerdai, Eger elleni meccsen, illetve mi történt az ETO-val az első találkozón?
– Úgy gondolom, fogok játszani szerdán, de biztosat még nem tudok. Az első meccsen azt éreztem, hogy jobban játszottunk, többet birtokoltuk a labdát, több helyzetünk volt, de ahogy szombaton a Kaposvár esetében, úgy nálunk is hiába volt a jó játék és fölény, hiszen a futballt gólra játsszák. Szerencsétlenségnek is nevezhetnénk, de teljesen elkerülhető gólokat kaptunk, és olyan hibákat követtünk el, amiket nem szoktuk. Biztosan nehéz lesz a visszavágó, de azért nem hét gól az ellenfél előnye… Ilyenkor mindig úgy kell kimenni a pályára és úgy kell hozzáállni, hogy sikerülni fog! Aztán úgyis az fog történni, ami meg van írva…

Ingyenes a belépés a Ligakupa-meccsre

Háromgólos hátrányból várja a Győri ETO FC a Ligakupa-negyeddöntő szerdai visszavágóját az Eger ellen. A kisalföldiek azonban nem mondtak le a továbbjutásról, és abban bíznak, hogy az ETO Stadion centerpályáján rendezendő, 13 óra 30 perckor kezdődő találkozón sikerül legalább három góllal nyerniük. A klubvezetés úgy döntött, hogy a mérkőzésre senkinek nem kell belépőjegyet vásárolnia, a találkozó ingyen megtekinthető.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik