NB I

Tovább növelte előnyét a Győr

A listavezető ETO-nak elég volt egy jó félidő és egy kaposvári kapushiba a 2-1-es győzelemhez.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 18. forduló
Kaposvári Rákóczi – Győri ETO 1-2 (0-0)
Kaposvár, 1200 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
Kaposvár: Hajdúch – Kovács O., Hegedűs D., Bank, Pavlovics (Bőle, 74.) – Pedro, Szafarics, Horváth T., Oláh L., Balázs B. (Waltner, 81.) – Haruna (Vrucina, 79.). Edző: Prukner László
Győr: Sztevanovics – Takács Á., Lipták, Had, Völgyi – Strestík (Kink, 52.), Pátkai (Pilibaitis, 85.), Koltai (Andrics, 58.), Kamber, Trajkovics – Varga R. Edző: Pintér Attila
Gólszerzők: Oláh L. (76.), illetve Andrics (65.), Kink (90.)

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

A hazaiak kezdőcsapatában egyetlen új szerzemény sem kapott helyet, de Waltner Róbert is a kispadon kezdett. A győrieknél ott volt a pályán Marián Had, de Tarmo Kinket csereként nevezte Pintér Attila.

Meglepő volt, hogy inkább a Rákóczi lépett fel támadólag, a negyedik percben Bank István előtt adódott az első lehetőség, de a kapu fölé lőtt. Később is a somogyiak alakítottak ki helyzeteket, az első igazi győri lehetőségre a huszadik percig várni kellett, de Koltai Tamás méterekkel a kapu mellé fejelt. A 23. percben Oláh Lóránt veszélyeztetett, két perccel később pedig Lipták Zoltán majdnem öngólt vétett. A folytatásban is gyakran látogatták meg egymás tizenhatosát a csapatok, a 35. percben Lipták becsúszó szereléssel mentett Haruna elöl, aztán Balázs Benjámin esett el Takács Ákos szorításában, a tizenhatos előterében, de a játékvezető sípja néma maradt.

A félidő hajráját is alaposan megnyomták a csapatok: Pavlovics jobboldali beadását Haruna fejelte kapura, és nem sokkal tévesztette el a jobb alsó sarkot. Kisvártatva Hajdúch mentett becsúszva szögletre a kapura törő Koltai elől. Végül Varga baloldali szöglete Pavlovicsról pattant ki a jobb oldali kapufánál. Helyzetek voltak, gólok nem.

A szünet után Szafarics lőtt kapura egy szabadrúgást, Sztevanovics szép mozdulattal hárított a jobb alsónál. Egy perccel később Kamber beadását követően Pátkai Máté kezezett a tizenhatoson belül. Nemanja Andrics a cserélése után rögtön helyzetbe is kerülhetett volna, de Hajdúch remekül lépett ki a kapujából, és megszerezte a labdát. Aztán a 65. percben már nem volt mese, Kink adott be a jobb oldalról, a túloldalon érkező Andrics pedig az üres kapuba lőtt (0-1). A gól után is támadásban maradt a vendégcsapat, Hegedűsnek kellett mentenie Andrics elől a tizenhatoson belül, majd Lipták fejelt a jobb felső sarok fölé egy szögletet követően.

A 74. percben Balázs Benjámin beadását Haruna csúsztatta kapura, de a labda elkerülte a kaput. Nem adta fel az egyenlítés lehetőségét a házigazda, és két perc elteltével sikerrel is járt: Takács Ákostól került Haruna elé a labda, azonnal indította Oláh Lórántot, akik tíz méterről a kapu közepébe lőtt (1-1). A hajrában Vrucina egy szép csellel elfektette Takácsot, majd egyből kapura lőtt, de a labda a kapu fölé szállt. Az egy ponttal egyik csapat sem volt elégedett, ezért mindkettő a győzelemért hajtott! Az utolsó percben Andrics passzával Tarmo Kink aztán a védelem mögé beemelt labdával kilépett, majd átemelte a kapujából félszegen kilépő Hajdúch fölött (1-2).

A Győrnek 12 fordulóval a bajnokság vége előtt immár 9 pont az előnye a második helyezett MTK előtt.

– A Rákóczi játékban, a mezőnyben felülmúlta a listavezetőt, ami nagy dolog! Kis csapat lévén a Kaposvár soha nem megy ki feltartott kézzel a pályára, önbizalommal telve játszik bárki ellen. Így tette most is, ami a játékban meg is látszott – mondta a Rangadó.hu szakértője, Köves Roland, a Kaposvár és a Siófok egykori játékosa. – A hazaiak többet birtokolták a labdát, az első félidőben a mezőnyfölényük érezhető volt, a Győr csak a labdaszerzésekből tudott megindulni. A második félidőben az ETO úgy szerzett vezetést, hogy a labda megpattant a talajon a kivetődő kapus előtt, ez nagy pech. Amikor a Rákóczi egyenlíteni tudott, úgy láttam, hogy talán még a győzelmet is megszerezheti, és közelebb is állt hozzá. A Győr mérsékelt teljesítményt nyújtott önmagához képest, és a szerencse is kellett a sikeréhez. Az utolsó gólnál hibázott a hazai kapus, mert elindult, beijesztett, de megállt. A támadó jól ismerte fel a helyzetet, mert ha első ütemre megemelte volna a labdát, akkor Hajdúch eléri, de még egy ütemet várt. Ha játékban ezt tudja produkálni a Kaposvár a folytatásban, amit a tavasz első meccsén a listavezető ellen mutatott, akkor nem lehet ok fejfájásra a továbbiakban. Akkor hazai pályán mindenképpen szép eredményeket érhet el, de idegenben is. Ebből a mai játékból kell kiindulni a folytatásban.

Olvasói sztorik