NB I

Horvátországban folytatja a csapat

Prukner László szerint sok következtetés nem vonható le az eddigi nyeretlen edzőmeccsekből.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Külföldön folytatja a felkészülést a Kaposvári Rákóczi. A somogyi együttes egy hétre teszi át székhelyét Horvátországba. A csapat pénteken kel útra, és várhatóan több edzőmérkőzést is játszik a táborozás alatt. Prukner László vezetőedző a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, bár lehetséges, hogy egy-egy játékos még csatlakozik a kerethez, de mint azt a felkészülési időszak előtt is jelezték, nem terveznek nagy mozgást. Hozzátette, ugyan a csapat még nem nyert meccset a téli alapozás során, ebből messzemenő következtetéseket nem szabad levonni, mindent megtesznek azért, hogy a bajnoki rajtot ugyanabban az iramban kezdje a gárda, mint amit az ősz második felében produkált.

– Gyakorlatilag látható, hogy nem történt nagy játékosmozgás a csapatnál, de nem is terveztünk sok igazolást – válaszolta a Rangadó megkeresésére Prukner László, a Kaposvár vezetőedzője. – Kapust kellett szerződtetnünk, hiszen Horváth László távozott a csapattól, Posza Zsolt pedig sérült, így ez szükséges lépés volt.

– Egy görög védő is szerepel próbajátékon, ő hogyan került képbe, illetve milyen véleménnyel vannak róla?
– A játékos a klub egy régi kapcsolatának köszönhetően került hozzánk. Nem régóta próbázik nálunk, vele kapcsolatban azonban még nem szeretném megosztani a véleményemet. A leigazolása pedig nem csak rajtunk, hanem a csapat vezetőségén is múlik. Várhatóan egy héten belül eldől a sorsa.

– Meghatározó hiányzóik voltak ősszel, ők mennyire tudtak bekapcsolódni a munkába?
– Posza Zsolt továbbra is sérült, nála a rehabilitáció után újabb probléma lépett fel, így ismét a rehabilitáció szakaszában tart. Szerencsére nem súlyos komplikációkról van szó, így nemsokára ő is visszatérhet a csapathoz. Hegedűs Dávid velünk kezdte a felkészülést, talán edzést sem kellett kihagynia. Waltner Róbert is teljes edzésmunkát végez, de érezhető rajta, hogy van lemaradása. Viszont a hozzáállására nem lehet panasz, mindent megtesz azért, hogy újra megfelelő állapotba kerüljön. Utóbbi két játékos tehát rendben van, legalábbis ami az edzéseket illeti. Azt persze mindannyian tudjuk, hogy a jó formát nem lehet csak úgy elővarázsolni, utóbbival még van munkánk.

– A sérültekkel kiegészülve milyen Rákóczit láthat tavasszal a közönség?
– Bízom benne, hogy abban az iramban tudjuk folytatni a tavaszt, mint amiben az ősz abbamaradt. Nem szeretném, ha bárkit is megtévesztene az a tény, hogy az edzőmérkőzéseinken eddig nem sikerült győzelmet aratnunk. Ezekből az eredményekből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni. A felkészülés eddigi szakaszában mi itthon készültünk, az időjárás pedig nem volt velünk, így az eddigi ellenfeleinkhez képest sajnos kevesebbszer volt alkalmunk nagypályán gyakorolni. Ami munkát lehetett, azt elvégeztük, a következő pár hétben pedig megpróbáljuk minél jobbra csiszolni a taktikánkat, játékformánkat és a csapat összeszokottságát.

– Erre jó lehet a horvát edzőtábor. Milyen ellenfelekkel mérkőznek meg az egy hét alatt?
– Eddig is főként élvonalbeli ellenfelekkel találkoztunk, ez nem lesz másként az edzőtábor alatt sem. Szombaton a horvát első osztály harmadik helyezettjével, a Lokomotiv Zagreb csapatával játszunk, hétfőn az NK Sarajevo lesz az ellenfelünk, és szerdán is egy szarajevói csapattal mérjük össze a tudásunkat. Szombaton, hazafelé pedig a szlovén NK Koper otthonában vendégeskedünk.

Kell a görög a Rákóczinak

Nem várt egy hetet, de még csak néhány napot sem a Kaposvár vezetősége. Nem sokkal a Prukner Lászlóval folytatott beszélgetésünk után vált hivatalossá, hogy a görög védő, Lazarosz Fotiasz meggyőzte a szakmai stábot és a tulajdonosokat, így szerződést kínáltak neki. A hírről a Rákóczi FC honlapja számolt be, hozzátéve azt is, hogy a 21 éves belsővédő egy évre kötelezte el magát a somogyi alakulathoz.

Olvasói sztorik