NB I

Vereség és döntetlen Eszéken

Újabb nemzetközi felkészülési mérkőzéssel hangolt a tavaszi szezonra a Kaposvári Rákóczi.

Kapcsolódó cikkek

Felkészülési mérkőzések
NK Osijek (horvát) – Kaposvári Rákóczi FC 2-1 (2-0)
Kaposvár: Camper – Okuka, Zmukics, Lazarosz, Jánvári – Házi B., Horváth T., Földes, Thian – Oláh L., Mustapha. Csere: Böjte, Dominics, Rusák
Gólszerzők: Lubak (4.), Tomasevics (36.), illetve Oláh (tizenegyesből 84.)
NK Osijek – Kaposvári Rákóczi FC 1-1 (1-0)
Kaposvár: Hajdúch – Kovács O., Bank, Hegedűs, Pedro – Pavlovics, Szafarics, Balázs B., Bőle – Waltner, Haruna. Csere: Böjte, Dominics. Edző: Prukner László
Gólszerzők: Kvrvics (37.), illetve Haruna (88.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A somogyiak ezúttal a horvát élvonalban szereplő NK Osijek otthonában vendégszerepeltek, és két mérkőzést is játszottak. Az első találkozót egy góllal nyerték az eszékiek, a második pedig döntetlennel ért véget – tudósít a klub honlapja.

Az eszékiek a törökországi edzőtáboruk után jó formában várták a Rákóczi elleni kettős előkészületi mérkőzést. A hóesésben, műfüves pályán, de jó talajon lejátszott összecsapásokon kiderült, hogy a horvátok már előrébb járnak a munkában. Náluk ugyanis hamarabb kezdődik a tavaszi szezon, mint Magyarországon. Az első mérkőzésen az első félidő a hazaiaké volt, a kaposváriak a szünet után javultak, és a hajrában harcolták ki a szépítést Oláh Lóránt büntetőjével. A horvátok is sokat támadtak, Camper kapusnak többször kellett nagyot védenie.

A második összecsapáson a 37. percben szerzett vezetést az eszéki együttes, a somogyiak a 88. percben egyenlítettek: Balázs Benjámin balról lőtte középre a labdát, Haruna pedig a kapuba továbbított. A kaposváriak védelmében próbajátékosként a görög Lazarosz kapott lehetőséget.

A Rákóczi legközelebb szerdán lép pályára Szlovéniában, az osztrák másodosztályú PSV Hartberg ellen.

Olvasói sztorik