NB I

Ne célozgassanak!

Völgyi Dániel nem ért egyet azzal, hogy a bajnoki elsőséget tavasszal már csak ők ronthatják el.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bár a bajnokság tavaszi időszaka még el sem kezdődött, máris mozgalmas napok vannak a listavezető Győri ETO FC mögött. A csapat két negyeddöntőt is játszott, és előbb nagy meglepetésre 4-1-es vereséget szenvedett Egerben, a Ligakupában, majd 1-0-ra győzött a Honvéd otthonában, a Magyar Kupában. Mivel Pintér Attila vezetőedző kettéosztotta a keretet, így tulajdonképpen alig volt átfedés a két győri csapat között, Völgyi Dániel például csak Kispesten lépett pályára. A 25 éves balhátvéd sérülése és műtéte miatt ősszel csak hat élvonalbeli mérkőzésen játszott, a téli felkészülést viszont végigdolgozta. Persze, így sem lesz könnyű dolga, hiszen egy szlovák játékossal kell megküzdenie a posztján.

Völgyi Dániel a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, nem ért egyet azzal, hogy a bajnoki elsőséget már csak a győriek ronthatják el, de nem titkolják, hogy szeretnék megnyerni a bajnokságot.

– Minek köszönhető a szombati, kispesti győzelmük?
– Fegyelmezetten, normálisan játszott a társaság, amit elvárt tőlünk a mester, azt jól meg tudtuk csinálni – mesélte a Rangadó megkeresésére Völgyi Dániel. – Brusztolós volt a játék egy nagyon rossz talajú pályán. Szinte egy szőnyegen játszottunk, még granulátum sem igazán volt rajta, ez megnehezítette mindkét csapat dolgát. Tisztes párharc volt, amelyből most mi jöttünk ki jobban, mert mi tudtuk értékesíteni a tizenegyest, a Honvéd nem. Ezáltal sikerült egy kis előnyt szereznünk, de a visszavágón ugyanúgy kell koncentrálnunk, mert még nem dőlt el semmi. Szerintem a centerpályán lesz a szerdai meccs, de ez még az időjárás függvényében változhat, lehet, hogy végül ezt is műfüvön kell megrendezni.

– Elégedett a téli félkészüléssel?
– Pozitív volt mindkét edzőtáborozásunk. Az első nem volt tervezve, a rossz időjárás tette szükségessé az egyiptomi túrát, mert itthon nem nagyon lehetett edzeni a hó miatt. A felkészülés során szinte minden nap kettőt edzettünk, tisztességesen végeztük a feladatokat. Törökországban nehéz edzőmeccseket játszottunk, mindenki odatette magát, ha olykor ki is kaptunk.

– Kezdő volt a kupameccsen, ez akár egy pozitív üzenet is lehet a tavaszi bajnoki szezon előtt…
– Minden edzést végigcsináltam, minden edzőmérkőzésen játszottam, és szerencsére egészségesen tudtam végigdolgozni a téli időszakot. Oda kell tennem magam a továbbiakban is, hiszen akad vetélytársam, a szlovák Marián Had személyében, aki most érkezett.

– A nevek alapján jól erősítettek. Közel a bajnoki cím?
– Sokan célozgatnak rá, hogy ezt már csak mi ronthatjuk el. Ezzel nem értek egyet, de azon nincs mit titkolni, hogy szeretnénk megnyerni a bajnokságot. A hivatalos célkitűzés az első háromba kerülés, de mi mindig a következő meccsünkre koncentrálunk. Minden mérkőzést szeretnénk megnyerni, és ebbe a kupa is beletartozik.

Olvasói sztorik