NB I

Büntetőből sem ment a Honvédnak

Lanzafame hibázott; a Győri ETO 1-0-ra nyert Kispesten a Magyar Kupa-negyeddöntő első meccsén.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első bő negyedóra eseménydús volt, majd inkább a kemény belépőké lett a főszerep. Az ETO ebben az időszakban nem mutatta meg erejét. A 18. percben Ivancsics Gellért a tizenhatos vonaláról passzolt középre, Vécsei Bálint nem találta el jól a labdát, ami így a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 32. percben Lanzafame vette le mellel a labdát a tizenhatoson belül, majd dekázott kettőt, és háttal a kapunak lőtt, de a védőjéről kapu mellé pattant a labda – tudósít a Honvéd honlapja.

A mérkőzés utolsó tizenöt percére felpörögtek az események, ebből a vendégek jöttek ki jobban. A 79. percben Vécsei kapott piros lapot a kapu torkában Strestik ellen elkövetett szabálytalanság miatt, ráadásul tizenegyest végezhetett el a Győr: Kink a kapu jobb oldalába lőtte a labdát (0-1). A 87. percben baloldali győri szöglet után repült keresztbe a labda a kapu előtt, de nem volt érkező. A 90. percben Kamber szabálytalankodott a tizenhatoson belül, ez is büntető volt, de Lanzafame erőtlen lövését Sztevanovics könnyedén védte.

A két tizenegyes közül csak a győrieké talált utat a kapuba, így egygólos előnnyel várhatják a jövő szerdai visszavágót.

Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Budapest Honvéd FC – Győri ETO FC 0-1 (0-0)

Bozsik Stadion, műfű. Játékvezető: Farkas Á.

Honvéd: Kemenes – Baráth, Lovrics, Ignjatovics, Alcibiade – Zsivanovics (Ikenne-King, 67.), Hidi, Vécsei, Ivancsics (Diarra, 85.) – Délczeg (Vernes, 72.), Lanzafame. Edző: Marco Rossi

Győr: Sztevanovics – Svec, Had, Lipták, Völgyi – Pátkai (Trajkovics, 77.), Kamber, Kronaveter – Koltai (Andrics, 65.), Varga R. (Kink, 71.), Strestik. Edző: Pintér Attila

Gólszerző: Kink (tizenegyesből 80.)

Kiállítva: Vécsei (79.)

Olvasói sztorik