NB I

Feljelentenék saját játékosukat?!

A Budapest Honvéd és az MLSZ is vizsgálatot indított az olasz légióssal, Davide Lanzafame-val kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Korábbi ígéretünknek megfelelően klubunk tájékoztatni kívánja szurkolónkat labdarúgónk, Davide Lanzafame státuszáról – írja a kispestiek honlapja. Ahogy közismert, a Budapest Honvéd FC 2013. január 28-án szerződést kötött a játékossal, aki 2013. június 30-ig kölcsönbe érkezett a Catania csapatától. Február 1-én klubunk olyan információ birtokába jutott, amely ha igaz, megkérdőjelezheti a játékjogosultságát. Ezen felvetések alapján vizsgálatot indítottunk. Úgy értesültünk, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség úgyszintén informálódott a játékossal kapcsolatban.

A felderített tények következtében álláspontunk a következő: az Olasz Labdarúgó Szövetség tájékoztatása szerint Davide Lanzafame játékjoga nincs felfüggesztve, mind Olaszországban, mind külföldön teljes jogú játékosként játszhat. Semmilyen megállapítás nem született azon irányban, hogy elkövetett valamit, ami sportszakmailag szankcionálható.

Ugyanakkor az európai gyakorlattól eltérően, a magyar labdarúgás versenyszabályzatának 2. § (2) bekezdése kimondja, hogy az MLSZ versenyrendszerében nem vehet részt olyan személy, aki ellen büntetőeljárás indult labdarúgó-mérkőzések eredményének jogellenes befolyásolása okán. Ennek megfelelően, ha a Budapest Honvédnak hivatalos forrásból tudomására jut játékosunk fogadási csalással kapcsolatos gyanúsítása, akkor természetesen ezt a tényt azonnal a Magyar Labdarúgó Szövetség tudomására hozzuk, hogy az megtehesse a szükséges lépéseket.

A Budapest Honvéd FC, mint mindig, most is azon az állásponton van, hogy azok a személyek, akikről a megfelelő bírósági vagy sportszakmai szervezet kimondja, hogy bűnösök a fogadási vagy mérkőzésbefolyásolási csalás bűntettében, nem szabad, hogy szerepeljenek továbbiakban a labdarúgásban. Azok, akik csalnak, klubjuk és a társadalom ellen követnek el vétket, és senki sem szeretne olyan környezetben élni, ahol a gyanú állandó, mert a felderítés és a megtorlás bizonytalan. Ugyanakkor elképzelhetetlennek tartjuk, hogy emberek sorsáról sajtóhisztéria és pillanatnyi lincshangulat alapján döntsünk. Ezúton is köszönjük szurkolóink támogatását, és ígérjük, hogy a továbbiakban is büszkék lehetnek csapatukra.

2013. február 20.

Budapest Honvéd FC

Olvasói sztorik