NB I

Sztrájk miatt elmaradt a meccs!

A Dunakanyar-Vác játékosai nem léptek pályára a Videoton elleni Magyar Kupa-negyeddöntőben.

Kapcsolódó cikkek

Újabb távozó
A Dunakanyar-Vác csapatához kapcsolódó hír, miszerint újabb játékos hagyta el a klubot: Hagymási Dániel, Pap Roland, Palásthy Norbert, Palásthy Dávid és Kiss Róbert után most a 19 éves középpályás, Berki István távozott, méghozzá az élvonalbeli Eger csapatához.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A játékvezetők körülbelül 90 perccel a mérkőzés kezdési időpontja (14 óra) előtt körbejárták a váci pályát. Hivatalos döntést ekkor még nem hoztak arról, hogy lesz-e mérkőzés, azonban úgy tűnt, alkalmasnak találták a centerpálya gyepszőnyegét a játékra. A vendégcsapat úgy készült, hogy lesz meccs, a játékosok átöltöztek, s 13 óra után néhány perccel a kapusok elkezdték a bemelegítést. Hivatalos döntés ekkor továbbra sem volt arról, hogy lesz-e mérkőzés, de a folyosói pletykák szerint a hazai csapat nem vállalja a játékot, ám hivatalosan ezt senki nem erősítette meg – tudósít a Videoton honlapja.

A székesfehérvári mezőnyjátékosok is elkezdték a bemelegítést, de a pálya nem volt felvonalazva és a kapukra a hálót sem rakták fel. A váciak sajtótájékoztatót tartottak, ahol a többi között az is elhangzott, hogy a csapat a klub körül kialakult helyzetre való tekintettel ma nem lép pályára. Ezt Pető Tibor alpolgármester is megerősítette.

„Ünnepnap helyett gyásznap” – ezt mondta a sajtótájékoztatón Rusvay Gergely, a hazaiak csapatkapitánya, arra utalva, hogy minden váci játékos nagyon várta, hogy a Videoton ellen játszhasson, azonban az élet sajnos átírta a forgatókönyvet.

A fehérvári játékosok tíz perccel a hivatalos kezdés előtt továbbra is a centerpályán melegítettek, a hazaiak viszont nem öltöztek át, az öltözőben várták a fejleményeket. 14 órakor nem kezdődött el a mérkőzés. Ilyen esetben a játékvezetőnek 30 percet várnia kell, ezt követően születik hivatalos döntés. A szabályokat betartva a játékvezető fél órát várt, majd közölte, hogy mivel a hazai csapat nem vállalja a játékot, elmarad a meccs.

Miután a bíró véget vetett az el sem kezdődött mérkőzésnek, José Gomes edzést vezényelt a vendégcsapatnak a váci stadionban.

A Videoton honlapja azt írja, jelen állás szerint hivatalosan jövő szerda este, Székesfehérváron lesz a visszavágó, kedden azonban az MLSZ fegyelmi bizottsága minden bizonnyal tárgyalni fogja a mai esetet, és akár ki is zárhatják a váci csapatot a kupából, ebben az esetben természetesen nem lesz szerdán mérkőzés, de hivatalos döntés leghamarabb kedden várható az MLSZ részéről.

Angyalföldön a sár az úr

Pénteken azt írtuk az Illovszky-stadion füves centerpályájáról, hogy „itt aligha rendeznek meccset szombaton 14 órától… Ha mégis, akkor ígérjük, hogy kalapot (illetve kötött sapkát) emelünk az angyalföldiek előtt!”

A pályamunkások mindent megtettek, éjjel-nappal takarították a gyepszőnyeget, eltüntették a hótakarót, de a szombati esőzés sártengerré változtatta a zöldfelületet. A játékvezetők és a szövetségi ellenőr jegyzőkönyvbe vették, hogy a Vasas minden elkövetett a Siófok elleni meccs megrendezéséért. A pálya és a lelátó is hómentes volt, de a találkozó a játékosok testi épségének védelme érdekében mégis a műfüves pályán lesz.

A biztonsági előírások figyelembe vételével zártkapussá nyilvánították a mérkőzést, amely így csak a Hajdú utcai kerítés felől tekinthető meg a szurkolók számára. A klubvezetés a nomád körülmények ellenére sem hagyta cserben a szurkolókat, hiszen a kerítésnél meleg teával megvendégelik az érdeklődőket, és a büfé is berendezkedik.

Olvasói sztorik