NB II

Fenyegetettségben élnek

A Dunakanyar-Vác játékosait a bizonytalanság jellemzi az egyik tulajdonos aljas viselkedése miatt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ha egy NB II-es csapat bejut a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában, az általában nagy örömre ad okot a klubnál. Ha a következő ellenfél ráadásul az ország kirakatcsapatának számító, a közelmúltban az Európa Liga csoportkörében szereplő Videoton, akkor az esélytelenek nyugalmáról, illetve jutalomjátékról lehetne beszélni.

De nem lehet. Illetve lehetne, de nem érdemes, mert hónapok óta köztudott, hogy áldatlan állapotok jellemzik a Dunakanyar-Vác együttesét. Két tulajdonos viaskodik egymással, és sajnos nagyon úgy tűnik, hogy ennek leginkább a játékosok fogják meginni a levét, hosszútávon pedig az egész váci labdarúgás rámehet a csatározásokra.

A csapaton, illetve a klubon belül jelenleg uralkodó lesújtó állapotokat ragyogóan mutatja, hogy interjúalanyunk, az egyik játékos azt kérte, név nélkül közöljük a vele készült beszélgetést, mert attól tart, a tulajdonos beváltja a fenyegetését…

– Milyen helyzetben készülnek a hétvégi kupameccsre?
– Bizonytalanság van minden játékosban, mert Héger József, a régi tulajdonos, aki még mindig tulajdonosnak vallja magát, terrorizálja a csapatot – mesélte az NB II-es Dunakanyar-Vác egyik játékosa. – Szombaton megjelent, és nekiállt fenyegetőzni, arra hivatkozva, hogy nekünk vele szerződésünk van. Igen ám, de nyáron, amikor szerződést kötöttünk, szó sem volt róla, hogy ő itt lesz. Mi már akkor John Marshall-lal állapodtunk meg, hiszen úgy volt, hogy Héger eladja neki a klubot, de megtévesztette a jóhiszemű angolt. Továbbra is csak fenyegetőzik, legutóbb azt mondta, hogy semmi pénzért nem adja el a klubot Marshallnak, aki pedig már negyvenkét és fél milliót kifizetett. Jelenleg úgy néz ki, hogy ennek mi fogjuk leginkább meginni a levét…

– Ilyen háttérrel lehetséges egyáltalán a futballra, a mérkőzésre koncentrálni?
– Nekünk óriás dolog, hogy idáig eljutottunk a Magyar Kupában, és a Videotonnal játszhatunk. Pályára kell lépnünk, de elbizonytalanodtunk az egész váci labdarúgás jövőjével kapcsolatban. Rengeteg dologról lehet beszélni… Például arról, hogy a klubnak két honlapja van párhuzamosan. Az egyiken Héger önmagát állítja be mártírnak, folyamatosan álhíreket terjeszt, de ezek nem igazak. Remélem, a Vác nem fog a Kaposvölgye, az Integrál-DAC és a Dunaújváros sorsára jutni.

– Amitől sokan tartottak, nem következett be: a téli szünetben nem esett szét a csapat.
– Vannak, akik nyáron kijelentették, ha Héger marad, ők elmennek! Erre azt mondta, hogy átadja a klubot az angolnak. Mindenki aláírta az amatőr szerződést egy évre, most pedig ha akartunk, akkor sem tudtunk volna máshova igazolni, mert Héger hetekkel ezelőtt kijelentette, hogy nem fog senkit elengedni. Az alpolgármester, és mi, játékosok is hűségesküt tettünk John Marshallnak, mert látjuk, hogy szeretné támogatni a csapatot, szeretne segíteni. Az utazásainkat már eddig is ő fizette. A város is kiáll mellette, hiszen Pető Tibor közölte, hogy visszavonják a pályahasználatot, ha Héger marad. Bízunk benne, hogy teljesítik is!

– Már csak néhány nap van szombatig…
– És hétvégén ki kell állnunk Magyarország kirakatcsapata ellen, ráadásul jól kellene szerepelnünk. A körülményekhez képest a felkészülésünk jól sikerült, hála a szakmai stábnak, amelynek a csapat által ismert és elfogadott tagjai: Mózner János vezetőedző, Szabados György pályaedző, Hámori István kapusedző és Bartyik Balázs masszőr.

Olvasói sztorik