NB II

Megölik a csapatot?

Mivel John Marshall Egerben vásárolt üzletrészt, egy hajszálon függ a váci csapat jövője.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Már biztosnak látszik, hogy holtpontra jutottak a tárgyalások John Marshall angol befektető, és a Dunakanyar-Vác tulajdonosa, Héger József között, hiszen a brit bejelentette, hogy többségi tulajdonosa lett az NB I-es Egri FC-nek. Héger a Váci Naplónak viszont azt mondta: ha a város megadja a hetek óta halogatott pályahasználati engedélyt, akkor a csapat le tudja játszani a tavaszi szezon mérkőzéseit. Ha nem, ezzel maga öli meg a csapatot.

Bodonyi Béla, a Vác Városi Labdarúgó Sportegyesület elnöke, aki klubigazgatóként a másodosztályú csapat vezetésében is részt vett, aggodalmait fogalmazta meg.

– Hirtelen nagyon bizonytalanná vált a jövő. Vannak olyan információk, hogy az MLSZ a Dunakanyar-Vác licencének felülvizsgálatára készül, és ha azt visszavonják, vége a csapatnak. Ha erre sor kerül, történjen meg minél előbb, hogy még az átigazolási időszak alatt a játékosok új klubot találhassanak. Nehéz a helyzet, de azon igyekszünk, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást – szögezte le a klubvezető, majd elárulta, a történtekről tájékoztatták a városvezetést is. Ígéretet kaptak, hogy minden támogatást megadnak ahhoz, hogy a csapat szélnek eresztését elkerüljék.

Héger József is optimista a maga módján. Szerinte John Marshall sok dolgot nem valósított meg, amit megígért.

– Az angol befektető soha nem volt a Dunakanyar-Vác tulajdonosa. Tény, hogy fél évig az ő segítségével döcögött a szekér, s ezért köszönet jár neki – részletezte a tulajdonos. – Bár Pető Tibor alpolgármester többször megígérte, hogy a város megadja a csapatnak a pályahasználatot, erre azonban a mai napig nem került sor. Enélkül nem felelünk meg a licencfeltételeknek, így ha nem kapjuk meg a pályahasználatot, a város maga öli meg a csapatot. Mivel a játékosoknak amatőr szerződésük van, ha nem akarják a kontraktust megszegni, akkor pályára kell lépniük. Ha nem teszik, összeszedek egy szedett-vedett csapatot és le fogjuk játszani a bajnokságot.

Olvasói sztorik