NB I

Behavazott meccsek jönnek?

Egyelőre úgy tűnik, az intenzív havazás ellenére mindhárom szombati mérkőzést meg tudják rendezni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Három párharcban szombaton rendezik a Magyar Kupa-negyeddöntő első mérkőzéseit. A Debrecen, és harmadosztályú fiókcsapata, a Létavértes már korábban lejátszotta mindkét találkozót, kettős győzelemmel, 10-0-s gólkülönbséggel a címvédő DVSC jutott tovább. Az első találkozó ott is majdnem elmaradt, hiszen a heves esőzések miatt játékra alkalmatlan volt a pálya. Végül úgy voltak vele a csapatok és a játékvezető is, hogy jobb mihamarabb túlesni a kötelezőn, és szerencsére sérülés nélkül véget ért a meccs.

Szombaton következne a további három párharc első felvonása, de a szakadó hóesés országszerte belepte a pályákat. A Rangadó.hu annak járt utána, vajon hol lehet, és hol nem lehet meccset rendezni egy nap múlva?

– Állunk elébe! – mondta Töttösi Attila, a Vasas FC technikai igazgatója. A másodosztályú angyalföldiek ellenfele az élvonalban sereghajtó Siófok, a maga nemében tehát ez is szoros csatának ígérkezik. A klub munkatársa hozzátette, műfüvön is megrendezhetnék az összecsapást, de már nekiláttak a füves centerpálya letakarításának. A magunk részéről erős kétségeink vannak azzal kapcsolatban, hogy a munkások sikerrel járnak-e. Persze, nem az ő képességeiket kérdőjelezzük meg, de valószínűleg az éjszaka óta kövér pelyhekben, kérlelhetetlenül szakadó hóeséssel ők sem fogják tudni felvenni a versenyt.

Pénteken, déli 12 óra után néhány perccel készítettük ezeket a mobiltelefonos felvételeket a Fáy utcai stadion centerpályájáról. A képek minősége meglehetősen távol áll a tökéletestől, de az talán látszik, hogy itt aligha rendeznek meccset szombaton 14 órától… Ha mégis, akkor ígérjük, hogy kalapot (illetve kötött sapkát) emelünk az angyalföldiek előtt!

A negyeddöntő legnagyobb rangadója a Honvéd–Győr párosítás, de ebben az esetben még kacifántosabb a helyzet, hiszen szombat délután két órától a Sport Televízió élőben közvetítené a mérkőzést. Elvileg Kispesten is játszhatnak a csapatok a műfüvön, de ez a szurkolók és a tévéstáb elhelyezése miatt meglehetősen aggályos megoldás lenne.

– A mérkőzést mindenképpen megrendezzük, vagy a stadionban, vagy a műfüves pályán. Azt viszont még nem tudjuk, hogy lesz-e így közvetítés – nyilatkozta a Rangadó.hu érdeklődésére George F. Hemingway, a klub tulajdonosa.

Ami a Dunakanyar-Vác és a Videoton találkozóját illeti, szintén zűrzavaros a helyzet, hiszen a váci önkormányzat részéről Pető Tibor alpolgármester a közelmúltban egy sajtótájékoztatón kijelentette, hogy a Héger József és John P. Marshall között zajló háttérharcokkal összefüggésben az angol mellé állnak, s amennyiben a magyar tulajdonos marad birtokon belül, visszavonják a stadionra vonatkozó pályahasználati engedélyt. A váci esetben tehát nem csupán a havazás miatt kellett érdeklődnünk a szombati mérkőzés helyszínével kapcsolatban…

– Csak részben tudok válaszolni a kérdésre. Szervezés alatt van a dolog, az MLSZ-szel folyik az egyeztetés. Eddig úgy tudom, hogy lesz mérkőzés, méghozzá Vácon, de azt nem tudom, hogy ez változik-e még – mondta Marczi Tibor ügyvezető.

John Marshall kommunikációs megbízottja, Féderer Andrea is megerősítette, hogy a szombati meccs Vácon lesz, de azzal kapcsolatban ő sem tudott biztosat mondani, hogy képesek lesznek-e megtisztítani, és játékra alkalmas állapotba hozni a pályát a munkások.

Természetesen a Magyar Labdarúgó Szövetség részéről megkerestük Csiki Károly versenyigazgatót, aki közölte, a három közül még egyetlen klubtól sem jelezték, hogy biztosan nem tudják játékra alkalmas állapotba hozni a pályát. A Honvéd és a Győri ETO képviselői például személyesen erősítették meg a pénteki nap folyamán a szövetségben, hogy úgy készülnek, csapataik pályára lépnek egymás ellen a holnapi nap folyamán.

– A játékvezetők a mérkőzés időpontjában döntik el, alkalmas-e a pálya a játékra. Amennyiben nem, úgy műfüvön is meg lehet rendezni a meccseket – magyarázta Csiki Károly.

Délutáni fejlemények

„A Budapest Honvéd – Győri ETO mérkőzést a Sport Televízió korábban közvetítésre jelölte ki, ennek technikai feltételei azonban a kispestiek műfüves pályáján nem adottak, ezért a mérkőzést nem tűzi műsorra a csatorna” – áll az MLSZ közleményében, amely ide kattintva olvasható.

Időjárás-előrejelzés

Péntek délutánig, estig még az ország nagy részén lehet havazás, majd rövid idő alatt több újabb nedves léghullám éri el az országot – írja az MTI. A délutáni óráktól délnyugat felől észak felé haladva lassan szűnik a csapadék, addig azonban az ország nagy részén még havazás várható, míg a Tiszántúlon havas eső, eső is előfordulhat. A péntek esti, éjszakai órákban délnyugat felől egy újabb nagyobb nedvességtartalmú léghullám érkezik; ebből nyugaton havazásra, míg keleten esőre lehet számítani, a középső országrészben pedig eső, havas eső és hó is egyaránt lehet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik