Hírek

A hó nem lehet akadály!

A zord időjárás ellenére sem állnak le az edzéssel a nyugat-magyarországi csapatok.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A héten az ország nyugati részét ellepte a hó, ami nagyban megnehezíti az első- és másodosztályú csapatok alapozását. Bár több gárda sem volt felkészülve a szélsőséges viszonyokra, a katasztrofális időjárás nem akadályozza meg az együtteseket abban, hogy a tervezett munkát elvégezzék. A Rangadó.hu utánajárt, hogy a nyugat-magyarországi csapatoknak mennyire sikerül megbirkózni a kialakult a helyzettel.

Lombard Pápa Termál FC

– Kaotikus a helyzet itt Veszprém megyében, edzések nem maradnak el, de át kellett szerveznünk az edzésprogramot. Ha le is takarítják a pályát, a szél rögtön visszahordja rá a havat, ezért kénytelenek voltunk bevonulni a terembe. Nem örülünk a helyzetnek, hiszen biztosan hátrányt szenvedünk azokhoz a csaptokhoz képest, ahol nincs ilyen ítéletidő. Azonban nem panaszkodunk, csináljunk a dolgunk és várjuk, hogy az időjárás is megfelelő legyen ahhoz, hogy tudjunk rendesen dolgozni – mondta Zsivóczky Gyula, a csapat vezetőedzője.

Kaposvári Rákóczi FC

– Lehetetlen karbantartani a pályákat, edzések azonban nem maradtak el, és remélem, hogy nem is fognak. A tervezett munkát persze nem tudjuk rendesen elvégezni, de remélhetőleg enyhülni fog az időjárás. Addig is futó és konditermi edzések vannak a programban – árulta el Prukner László vezetőedző.

Szombathelyi Haladás

– Délelőtt terembe vonult a csapat, de az eredeti program szerint is teremedzés lett volna ma délelőtt. Délutánra műfüves labdás tréninget tervezett Artner Tamás, de a hóvihar miatt inkább konditerembe vonul az együttes – mesélte a vasiak fiatal kapusa, Mursits Roland.

Gyirmót FC

– Nem tudtunk délelőtt edzeni, mert nem tudták letakarítani a műfüvet. Érdekes a helyzet, mivel holnap az osztrák Admira Wackerrel játszunk edzőmecset, az időjárás azonban nagyon felborította a felkészülésünket. Nagypályás elemeket egyáltalán nem tudtunk megvalósítani ezen a héten, eddig a futásokat tudtuk csak erőltetni. Termünk csak jövő héttől lesz, így mondhatni totálisan felkészületlenül ért minket a hóhelyzet – tudtuk meg a gárda vezetőedzőjétől, Csank Jánostól.

FC Ajka

– Kedden letolták az új műfüves pályánkat, szerdán tudtunk is edzeni rajta, de csütörtökön már sajnos nem, ezért terembe vonultunk. Péntekre és szombatra azonban nem kaptunk termet, így az edzések elmaradnak, a játékosok egyéni edzéstervet kaptak a két napra. Hétfőn szeretnénk folytatni munkát, van még hat hetünk, nem gondolom, hogy a mostani néhány nap miatt borulna a felkészülésünk – árulta el Németh Zoltán vezetőedző.

Olvasói sztorik