NB I

Kaposvár: rendkívüli támogatás

Rendkívüli támogatást kapott a városi közgyűléstől Kaposvár két kiemelt egyesülete.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rákóczi labdarúgócsapatát 15 millió forinttal segítik. Ez a pénzügyi pluszfedezet kell ahhoz, hogy a bajnoki évad tavaszi időszakának zavartalanul vágjon neki a klub. A támogatásról szerda este rendkívüli ülésen döntött a képviselő-testület.

– A Kaposvári Rákóczi Labdarúgó Kft. a társaság gazdasági helyzetének javítása érdekében fordult a városhoz a támogatásért – mondta a klub honlapján Illés János ügyvezető. – Ez azt jelenti pontosan, hogy a NAV felé is van tartozásunk, illetve kötelezettségünk, és személyi, működési jellegű kifizetési problémáink is voltak. Ezért fordultunk a város vezetéséhez, ők pedig nagy örömünkre akceptálták ezt a kérést, mint ahogy máskor is, sokszor már. Ezúton is köszönöm a városnak, hogy segített.

Az ügyvezető elmondta, azért alakult így a sportvállalkozás anyagi helyzete, mert a szponzori bevételek csökkentek.

– Napjainkban szinte bármilyen megkeresésünkre az a válasz érkezik a cégüktől, hogy a társasági adójuk egy részét szívesen odaadják, más jellegű támogatást viszont nem adnak – magyarázta Illés János. – Ezt viszont mi csak korlátok között tudjuk elfogadni és felhasználni, az előírt mértékig. Ezen felül problémát okoz az is, hogy a nyáron eladott Miroszlav Grumics vételárának második fele, egészen pontosan a harmadik és a negyedik részlet nem érkezett meg a pécsi klubtól.

Olvasói sztorik