NB I

Három kispesti kiállítás

A Győri ETO hazai pályán 2-0-ra nyert a Honvéd ellen a Magyar Kupa negyeddöntő visszavágóján.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Pestmegyeifoci.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első meccset a győriek nyerték idegenben, mert Tarmo King értékesített egy tizenegyet, Lanzafame a 90. percben viszont hibázott.

A visszavágón aktívabban kezdtek a kispestiek, szervezetten védekeztek és a középpályán is tetszetősen, tudatosan adogattak, ám a támadásaik kevés veszélyt hordoztak magukban. A tízedik percben az egyik kulcsember, Délczeg Gergely cserét kért, mert a Lipták Zoltánnal történt ütközése után folyamatosan szédült. A 34. percben Ivancsics Gellért lőtt be az ötösre egy szabadrúgást a jobb oldalról, majd Vernes Richárd csúsztatta kapu fölé a labdát. Közvetlenül a szünet előtt Diarrát egy teljesen szabályos szerelésért sárga lappal büntette a játékvezető, és mivel volt már neki, így a piros is előkerült, tehát emberhátrányba került a Honvéd – tudósít a klub honlapja.

Többet mutatott az első félidőben a fővárosi együttes, de nem sikerült gólra váltania a szervezett védekezést és a dinamikus kontrákat. A félidő utolsó percében a játékvezető nagy hibát vétett, s mint később kiderült, ezzel eldőlt a továbbjutás kérdése.

A 61. percben Varga Roland lőtt kis híján gólt az ötösről egy csúsztatás után. Három perccel később Koltai került hatalmas helyzetbe hat méterre a kaputól, de lövését magabiztosan védte Kemenes. A 65. percben Ignjatovics megragadta a kilépő Trajkovicsot, aki elesett, ezért a kispesti védő piros lapot kapott. Kilencen maradtak a vendégek! Öt percig bírták, akkor jött egy győri szabadrúgás, Völgyi pedig 18 méterről, a sorfalon át belőtte a labdát a hálóba (1-0). A 76. percben Kamber fejelt közelről egy baloldali beadást a kispesti kapuba (2-0). A nyolcvanadik percben Kemenes védte bravúrral Trajkovics közeli fejesét. Öt perc elteltével Lanzafamét is kiállította a bíró második sárgával egy utánrúgás, majd egy felesleges kakaskodás miatt.

Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó

Győri ETO FC – Budapest Honvéd FC 2-0 (0-0)

Győr, 1000 néző. Játékvezető: Bognár T.

Győr: Sztevanovics – Svec, Had, Lipták, Völgyi – Kamber, Kink (Andrics, 74.), Pátkai (Strestík, 55.) – Varga R., Kronaveter (Trajkovics, 52.), Koltai. Edző: Pintér Attila

Honvéd: Kemenes – Lovrics, Ignjatovics, Alcibiade, Baráth – Ivancsics (Zsivanovics, 66.), Diarra, Ikenne-King (Martínez, 61.), Hidi – Lanzafame, Délczeg (Vernes, 11.). Edző: Marco Rossi

Gólszerzők: Völgyi (70.), Kamber (76.)

Kiállítva: Diarra (45.), Ignjatovics (65.), Lanzafame (85.)

Továbbjutott: Győr, kettős győzelemmel (3-0)

Olvasói sztorik