NB I

Nincs tartozás és végrehajtás

Az Egri FC cáfolja, hogy tartoznának a játékosok januári fizetésével.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Érdekes cikk jelent meg az Egri FC szurkolói honlapján:

„Lehet, hogy a Jámbor, Vancsa páros csak ideiglenesen intett búcsút Egernek. Információink szerint bizonyos feltételekkel hajlandóak lennének együttműködni az új többségi tulajdonossal. Pár napon belül várhatóan már többet fogunk tudni.

A menesztett Simon Antalnak 2014 júniusáig szólt a szerződése, aminek a klub részéről történő felbontása nyilván anyagi vonzatokkal is jár. De ezzel nyilván tisztában voltak a vezetők, amikor az elküldése mellett döntöttek. A klub korábbi százszázalékos tulajdonosának döntése – amikor megvonta Vancsa Miklós rendelkezési jogát – nyomán a klub jelenleg még tartozik a játékosok januári bérével. Remélhetőleg ez mihamarabb rendeződik.

További sajnálatos hír, hogy tudomásunk szerint az a vállalkozó, aki tavaly nyáron a lelátó kerítésének megerősítését végezte, nem kapta meg az elvégzett munkája ellenértékét, ezért végrehajtási eljárást kezdeményezett a klubbal szemben. Az elmúlt másfél évben nem voltunk hozzászokva, hogy anyagi problémák legyenek a klub háza táján. Úgy tűnik, ezeknek az időknek vége – remélhetőleg csak átmenetileg.”

Az Egri Futball Club Kft. közleményben cáfolja a fenti értesüléseket.

„A játékosokkal szemben nincs tartozása az Egri Futball Club Kft-nek, a klub valamennyi szerződésben foglalt kötelezettségének eleget tett a labdarúgók felé. Mindezt azért kívánjuk megerősíteni, mert a napokban több ennek ellentmondó hír is napvilágot látott. Ugyancsak ide kapcsolódik, hogy az egylettel szemben nem zajlik végrehajtási eljárás. A vezetők és a kivitelező megegyezett egymással.”

Mészáros Ferenc megtekintette a csapat pénteki, Mezőkövesd elleni felkészülési meccsét, és azt nyilatkozta, lát esélyt a bennmaradásra. Az edzővel úgy állapodott meg a klubvezetés, hogy mihelyst a Simon Antal irányította szakmai stáb tagjaival lezárulnak a távozás feltételeit tisztázó egyeztetések, akkor szakmai igazgatóként ő vezeti majd az egri csapatot.

– Egyelőre nagyon vegyes a kép – jelentette ki Mészáros Ferenc a klub honlapján. – Nem egyszerű a helyzet, ám amíg esély mutatkozik a bennmaradásra, addig mindent megteszünk annak érdekében, hogy a klub megőrizze NB I-es tagságát. Hangsúlyozom, hogy mindezt csak azt követően tudjuk megkezdeni, ha a klub és a korábbi edző között létrejön a megállapodás a távozás feltételeiről. Az bizonyosnak tűnik, hogy négy-öt labdarúgóra szükségünk lesz a keret megerősítése érdekében. A ma bemutatkozott francia Yohan Lasimantról annyit, hogy van benne fantázia, ám erőnlétileg még utol kell érnie magát.

Mészáros Ferenc segédedzőként az Ausztriából hazatérő Vass László munkájára számíthat majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a Rangado.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.