NB I

Nincs tartozás és végrehajtás

Az Egri FC cáfolja, hogy tartoznának a játékosok januári fizetésével.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Érdekes cikk jelent meg az Egri FC szurkolói honlapján:

„Lehet, hogy a Jámbor, Vancsa páros csak ideiglenesen intett búcsút Egernek. Információink szerint bizonyos feltételekkel hajlandóak lennének együttműködni az új többségi tulajdonossal. Pár napon belül várhatóan már többet fogunk tudni.

A menesztett Simon Antalnak 2014 júniusáig szólt a szerződése, aminek a klub részéről történő felbontása nyilván anyagi vonzatokkal is jár. De ezzel nyilván tisztában voltak a vezetők, amikor az elküldése mellett döntöttek. A klub korábbi százszázalékos tulajdonosának döntése – amikor megvonta Vancsa Miklós rendelkezési jogát – nyomán a klub jelenleg még tartozik a játékosok januári bérével. Remélhetőleg ez mihamarabb rendeződik.

További sajnálatos hír, hogy tudomásunk szerint az a vállalkozó, aki tavaly nyáron a lelátó kerítésének megerősítését végezte, nem kapta meg az elvégzett munkája ellenértékét, ezért végrehajtási eljárást kezdeményezett a klubbal szemben. Az elmúlt másfél évben nem voltunk hozzászokva, hogy anyagi problémák legyenek a klub háza táján. Úgy tűnik, ezeknek az időknek vége – remélhetőleg csak átmenetileg.”

Az Egri Futball Club Kft. közleményben cáfolja a fenti értesüléseket.

„A játékosokkal szemben nincs tartozása az Egri Futball Club Kft-nek, a klub valamennyi szerződésben foglalt kötelezettségének eleget tett a labdarúgók felé. Mindezt azért kívánjuk megerősíteni, mert a napokban több ennek ellentmondó hír is napvilágot látott. Ugyancsak ide kapcsolódik, hogy az egylettel szemben nem zajlik végrehajtási eljárás. A vezetők és a kivitelező megegyezett egymással.”

Mészáros Ferenc megtekintette a csapat pénteki, Mezőkövesd elleni felkészülési meccsét, és azt nyilatkozta, lát esélyt a bennmaradásra. Az edzővel úgy állapodott meg a klubvezetés, hogy mihelyst a Simon Antal irányította szakmai stáb tagjaival lezárulnak a távozás feltételeit tisztázó egyeztetések, akkor szakmai igazgatóként ő vezeti majd az egri csapatot.

– Egyelőre nagyon vegyes a kép – jelentette ki Mészáros Ferenc a klub honlapján. – Nem egyszerű a helyzet, ám amíg esély mutatkozik a bennmaradásra, addig mindent megteszünk annak érdekében, hogy a klub megőrizze NB I-es tagságát. Hangsúlyozom, hogy mindezt csak azt követően tudjuk megkezdeni, ha a klub és a korábbi edző között létrejön a megállapodás a távozás feltételeiről. Az bizonyosnak tűnik, hogy négy-öt labdarúgóra szükségünk lesz a keret megerősítése érdekében. A ma bemutatkozott francia Yohan Lasimantról annyit, hogy van benne fantázia, ám erőnlétileg még utol kell érnie magát.

Mészáros Ferenc segédedzőként az Ausztriából hazatérő Vass László munkájára számíthat majd.

Olvasói sztorik