NB II

Tanárian

A pedagógusként is dolgozó Mihalecz Péter gólja is kellett az Ajka szombathelyi győzelméhez.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB II Nyugati-csoportjának 12. fordulóban is folytatta menetelését az FC Ajka, hiszen magabiztosan nyert 2-0-ra a Szombathelyi Haladás II otthonában. A vendégek második gólját az a Mihalecz Péter szerezte, aki korábban több szezont is lehúzott a vasi megyeszékhelyen. Ez volt a negyedik találata a mostani szezonban, ráadásul piros lapot is kapott a meccsen. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy a korábbi döntetlenek után mostanában már a szerencse is az ajkaiak pártjára állt.

– Jó csapathoz utaztunk, tudtuk az ellenfélről, hogy milyen játékerőt képvisel – mesélte a Rangadó.hu megkeresésére Mihalecz Péter. – Ennek ellenére mindenkinek sikerült odatennie magát. A Haladásnak csak egy gólhelyzete volt, úgyhogy nem érdemtelenül nyertük meg ezt a találkozót.

– Korábban játszott a Haladásban. Milyen érzés volt most ellenfélként pályára lépni Szombathelyen?
– Nem először szerepeltem ellenfélként, hiszen edzőmeccset már többször is játszottunk a Halival. Nem mondanám, hogy másként készültem, vagy nagyobb izgalommal léptem pályára.

– Hogy érzi magát a megerősített, átalakult Ajkában? Más a szerepe, mint korábban?
– Való igaz, hogy a nyáron Kanta Szabolcs és Thomas Sowunmi érkezésével jelentősen megerősödtünk. Úgy érzem, nem lehet ránk panasz, a sok döntetlen is inkább a bajnokság elején volt jellemző. Most már szerencsére a kapufáról inkább befelé pattan a labda. A sors tehát visszaadott valamit. Az én szerepköröm nem sokat változott, általában felváltva játszunk Sowunmival, de remélem, a jövőben mindketten pályán tudunk majd lenni, hiszen jól megértjük egymást.

– A futball mellett tanárként is dolgozik. Összehangolható a két szerepkör?
– Zalaegerszegen dolgozom egy középiskolában testnevelőként. Szerencsére sikerült úgy megoldani az iskolában is, hogy hetedik és nyolcadik órákat már ne tegyenek be nekem, hogy odaérhessek Ajkára edzeni. Nagyon rugalmasak a kollegáim, úgyhogy semmiféle hátránya nincs annak, hogy mindkét fronton helytálljak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik