NB II

Dupla duplázott

Péter Péter kettős öröme: két gól Csákváron a születésnapja alkalmából.

Kapcsolódó cikkek

Kétszer Péter
Nem szokványos, hogy valakinek ugyanaz a vezeték- és a keresztneve. Van egy generáció, akinek erről a Szomszédok című tévésorozatból Gábor Gábor ugrik be, de vajon Péter Péter hogy viszonyul a nevéhez? Van egy generáció, akinek erről a Szomszédok című tévésorozatból Gábor Gábor ugrik be, de vajon Péter Péter hogy viszonyul a nevéhez?
– Korán hozzászoktam, a nevemmel kapcsolatban már nem tudnak újat mondani. Ebből származik egyébként a becenevem is: dupla!

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Továbbra is veretlen az FC Ajka az NB II Nyugati-csoportjában, hiszen a tízedik fordulóban 3-1-re győzött a Csákvár otthonában. Pénteken ünnepelte 23. születésnapját a tabella harmadik helyén álló bakonyiak védőjátékosa, Péter Péter, ennek örömére két góllal vette ki részét csapata sikeréből. Érdekesség, hogy évek óta a Zalaegerszeg kölcsönjátékosaként szerepel az ajkai együttesben, és a Rangadó.hu érdeklődésére elárulta, bár most a ZTE is a másodosztályban szerepel, egy pillanatra sem vetődött fel benne a visszatérés gondolata.

– A Puskás Akadémia ellen piros lapot, majd hárommeccses eltiltást kapott a balhátvédünk, Gunther Zsolt. Én vagyok a harmadik szélsővédő, így kerültem a kezdőbe – mesélte Péter Péter. – Csákváron igazából szerencsés gólokat lőttem, jól játszott a csapat, megérdemelten nyertünk. Öröm, hogy végre tudtunk három gólt szerezni egy meccsen. A veretlenségünk titka a csapategységben van, hiszen évek óta együtt van a csapat gerince, és akik jöttek, gyorsan beilleszkedtek. Kanta Szabolcsnak és Sowunminak is könnyű dolga volt, hiszen szerepelnek itt korábbi csapattársaik, tehát nekik sem kellett sok idő. A Kozármisleny ellen is győzelmet várunk, hiszen otthon vagyunk, nem kell félnünk senkitől!

Szombaton végre láthatja

Péter Péter édesapja nem más, mint a ZTE és a magyar válogatott egykori kiváló balhátvédje, Péter Zoltán, akit először arról kérdeztünk, milyen játékosnak tartja a fiát?

– A hozzáállásával nincs baj, hiszen aki ennyit tud vállalni, hogy minden nap kilencven kilométert autózik edzésre, és utána kilencvenet vissza, az szerintem mindenképpen dicséretes – kezdte Zala megye első válogatott labdarúgója. – A játékával kapcsolatban nem tudok mit mondani, mert sajnos ezer éve nem láttam játszani. A női NB I-ben vagyok edző, és majdnem mindig ugyanazon a napon vannak a meccseink, de pont ma mondtam neki, hogy szombaton délelőtt játszunk Csepelen, úgyhogy el tudok menni Ajkára, ráadásul rangadójuk lesz a Kozármisleny ellen!

Az 54 éves Péter Zoltán játékosként kizárólag a Zalaegerszeg csapatában szerepelt, hiába hívta például az Újpesti Dózsa is. Ezek után érdekes helyzet, hogy a fia – bár a ZTE kölcsönjátékosa – évek óta az Ajkát erősíti.

– Furcsa volt számomra, hogy a nyári nagy változások időszakában még próbajátékra sem rendelték vissza – folytatta az édesapa. – Pénzt sem kellett volna kiadni, és ha megnézik két edzőmeccsen, de nem tetszik nekik, visszaküldhették volna Ajkára. De meg sem nézték. Mondjuk vissza se akart jönni… Én meg nem szólok bele, bár mindenkit ismerek a klubnál. Vannak nevesebb emberek, akik nyomják a gyereküket, aki nem is olyan tehetséges. Erre azt mondom, ha nyomni kell, már rég rossz…

Olvasói sztorik