NB II

“A győzelem éri a legtöbb pontot”

Szabó Levente elégedett csapata teljesítményével, és bízik a hasonló folytatásban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Zsinórban harmadik meccsén játszott döntetlent az NB II Nyugati-csoportjában az FC Ajka. A Veszprém megyei alakulat az eddigi nyolc bajnoki mérkőzéséből hármat nyert meg, öt alkalommal pedig ikszelt, így tizennégy ponttal a harmadik helyről várja a folytatást. Szabó Levente, az ajkaiak középpályása a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, elégedett csapata eddigi szereplésével, és reméli, a továbbiakban is hasonló, vagy még jobb eredményeket érnek el.

– Előzetesen talán nem az Ajkát várták volna a harmadik helyre nyolc forduló után. Számítottak rá, hogy ilyen jól sikerül a rajt a bajnokságban?
– Jól sikerültek a nyári erősítések, ügyes támadókat igazoltunk, ráadásul a csapat gerince is együtt maradt, így mondhatjuk, hogy volt előjele annak, hogy ilyen jól kezdtük a bajnokságot – válaszolta a Rangadó kérdésére Szabó Levente. – Elégedettek lehetünk ezzel a teljesítménnyel, ott vagyunk az élmezőnyben, továbbra is tartanunk kell ezt a formánkat.

– Az elmúlt három fordulóban viszont nyeretlen maradt a csapat. Igaz, a bajnokságban még veretlenek…
– Zsinórban háromszor játszottunk döntetlent, ami nem rossz eredmény. Sopronból elhoztunk egy pontot, ami jó teljesítménynek mondható, itthon döntetlent játszottunk a szintén veretlen, listavezető Puskás Ferenc Akadémiával. Ami kissé bosszantó lehet, az a BKV Előre elleni iksz, azon a találkozón nyernünk kellett volna. Összességében nézve viszont nem lehetünk elégedetlenek a teljesítményünkkel. Jó csapatokkal mérkőztünk idáig, és veretlenek maradtunk. Mint mondtam, talán a BKV elleni döntetlen, illetve a veszprémi null-null miatt lehet némi hiányérzetünk.

– Említette a támadósor erősödését. A nyolc meccsen szerzett hét gól ennek fényében nem kevés egy kicsit?
– Ha a játékunkat nézzük, elmondhatjuk, hogy nagyon szervezett csapat az Ajka. Jól dolgozik együtt a védelem és a támadósor, mégis, a befejezéseken javítanunk kell. Az elmúlt két meccsünk kivételével – ahol kevesebb lehetőséghez jutott a csapat – minden találkozónkon megvoltak a helyzeteink, a befejezésekbe azonban hiba csúszott. Ebben igyekszünk javulni, de közben arra is figyelünk, hogy a stabilitását ne veszítse el a csapat.

– A Baját fogadják a hétvégén. Kötelező a győzelem? Illetve hosszú távon tartható-e a jelenlegi formájuk?
– A Baja elleni találkozóra nem mondanám, hogy kötelező győzelem, ilyenről szerintem nem beszélhetünk ebben a megerősödött NB II-ben. Természetesen szeretnénk győztesen elhagyni a pályát, mindent megteszünk a három pontért. Hosszútávon is tartanunk kell a formánkat, mindenképpen arra törekszünk, hogy mérkőzésről-mérkőzésre egyre jobban teljesítsünk. Ha ez sikerül, akár a dobogóra is odaérhet a csapat a bajnokság végén. Persze, ehhez a döntetlenek mellett győzelmekre is szükségünk van. Egy-egy döntetlen is sokat számíthat a végeredményben, de a győzelem éri a legtöbb pontot, így nekünk is a három pont megszerzésére kell törekednünk.

Olvasói sztorik