NB II

Botrány és vereség a ZTE-meccsen

A Zalaegerszeg gyenge játékkal kapott ki Ajkán, szurkolói pedig minősíthetetlenül viselkedtek.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Szombaton, az NB II Nyugati-csoportjának harmadik fordulójában az FC Ajka otthonában vendégeskedett a ZTE FC csapata. A találkozó nem a szokványos körülmények között ért véget, ugyanis a 82. percben félbeszakadt, majd jó 40 perc várakozás után folytatódott, és a Zalaegerszeg 2-0-s vereségével végződött – tudósít a Zalai Hírlap.

A ZTE FC két döntetlen után egyértelműen azzal a szándékkal utazott Ajkára, hogy végre megszerzi első győzelmét a bajnokságban. A zalaegerszegieket nagyszámú szurkoló is elkísérte az idegenbeli találkozóra, lehettek vagy százan is, és később sajnálatos módon főszereplőkké léptek elő.

Kedvenc csapatuk nagyon gyengén kezdte a találkozót, játéka nélkülözött minden elképzelést, és az Ajka már a 11. percben vezetéshez jutott. A zalaegerszegiek támadásai elmaradtak, és képtelenek voltak kibontakozni, ugyanakkor a hazaiak sokkal többet veszélyeztettek, igaz nagyobb helyzet nélkül. A második félidőben némileg változott a játék képe, a ZTE igyekezett átvenni a játék irányítását, és egyre inkább saját térfelére szorította a hazaiakat. A 67. percben Grbics szabadrúgása után a labda a felső lécen csattant, és egyértelműen fölényben futballozott a vendégcsapat. Joggal elégedetlenkedett a zalaegerszegi szurkolótábor, főleg az első félidőben a gyenge játék miatt, és a játékvezetői hármas sem állt a helyzet magaslatán.

Ez olaj volt a tűzre, és a zalai drukkerek többször is söröspoharakat dobáltak a játéktér felé. Aztán a 82. percben emiatt Berger József játékvezető félbeszakította a mérkőzést, és azt kérte a rendezőktől, hogy ürítsék ki a zalaiak szektorát. Hosszas várakozás következett, a csapatok az öltözőbe vonultak, majd fél óra múlva érkezett négy rendőr, így végül folytatódhatott a játék, igaz a szektor nem maradt üresen. A hátralévő időben az eredmény már nem változott, a ZTE vereséget szenvedett, mert gyengén futballozott.

Szintén nyugaton történt, hogy a Kozármisleny legyőzte a vezetőedzőjét és a másodedzőjét is eltiltás miatt nélkülöző Sopront; a Tatabánya otthon kapott ki az eddig nyeretlen Szigetszentmiklóstól, ráadásul pont a Bányász-napon; az eddig nyeretlen Csákvár szintén megszerezte első győzelmét, méghozzá a vérszegénynek tűnő Baja ellen.

Keleten a remekül rajtoló Mezőkövesd saját otthonában ütötte ki a Békéscsabát, hiszen már négy góllal is vezetett. Győzött a Cegléd, az Orosháza és a Szeged is, a Putnok továbbra is nyeretlen.

NB II, 3. forduló

Keleti-csoport

Békéscsaba 1912 Előre SE – Mezőkövesd-Zsóry 2-4 (0-2)

Orosháza FC – Budapest Honvéd-MFA 3-1 (1-0)

Szeged 2011 – Putnok VSE 4-1 (1-0)

Kazincbarcikai BSC – Restart-Ceglédi VSE 0-2 (0-0)

Újpest FC B – DVSC-DEAC 2-1 (1-1)

Pénteken játszották

Nyíregyháza Spartacus – Szolnoki MÁV FC 1-1 (0-1)

Vasárnap játsszák

Balmazújváros FC – Dunakanyar-Vác, 16:30

Vasas SC – Ferencvárosi TC II, 16:30

Nyugati-csoport

FC Ajka – Zalaegerszegi TE FC 2-0 (1-0)

Kozármisleny SE – SVSE-GYSEV-Goldschmidt 1-0 (0-0)

Aqvital-Publo Csákvári TK – Bajai LSE-Kalo-Méh 4-1 (2-0)

Duna FC Tatabánya – Szigetszentmiklósi TK-Erima 1-2 (0-2)

Vasárnap játsszák

Győri ETO FC II – Kaposvári Rákóczi II, 16:30

MVM Paks II – BKV Előre, 16:30

Szombathelyi Haladás II – Puskás Akadémia FC, 16:30

Gyirmót FC – Veszprém FC, 18 óra

Olvasói sztorik