NB II

A ZTE-mez felelőssége

Az első hazai NB II-es mérkőzés előtt megtartotta szurkolói ankétját a ZTE FC.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A résztvevőket Nagy Ferenc elnök köszöntötte, majd pár gondolattal kitért az elmúlt év történéseire, a sokkoló kiesésre – áll a klub honlapján.

A tulajdonos elmondta, hogy a játékoskeret nagy része kicserélődött, új szakmai struktúra állt fel, a zalai kötődésű játékosok száma jelentősen megnőtt (a bő keretben tizenketten vannak). Bemutatta Mészáros Ferenc szakmai igazgatót, valamint Preisinger Sándor vezetőedzőt és Schneider Gábor pályaedzőt. A szakmai stáb Lendvai Miklóssal is bővült, akinek feladata elsősorban a felnőtt csapat játékosainak egyéni képzése lesz, e mellett továbbra is az utánpótlásban dolgozik majd.

Mészáros Ferenc elmondta, hogy igyekeztek a lehetőségeken belül olyan játékoskeretet kialakítani, ahol a rutinos játékosok mellett a fiatalok is szerephez juthatnak. A feljutásért vívott küzdelemben legfőbb riválisként a Gyirmótot, a Tatabányát, a Szigetszentmiklóst és a Sopront nevezte meg.

Preisinger Sándor játékosként tudta, hogy milyen felelősség ZTE-mezben játszani, elvárja minden játékosától, hogy maximális odaadással és alázattal játsszanak a pályán.

A gazdasági helyzetre vonatkozó kérdésre Nagy Ferenc úgy válaszolt, hogy amennyiben a kintlévőségek befolynak, a szezon rendezett lesz. Az NB II-ben a cél nem lehet más, mint a feljutás, viszont a csapat még nem érett össze, ezért fontos, hogy a szurkolók támogassák őket, ez átlendítheti a játékosokat a holtpontokon.

Van aki forrón szereti…

Klubunk értetetlenül és teljes megdöbbenéssel áll az MLSZ versenybizottsági döntés előtt. Ebben – az országos hőségriadóra hivatkozva –, a televíziókkal egyeztetve három NB I-es mérkőzés későbbi időpontra halasztásáról döntöttek. Múlt héten azt a tájékoztatást kaptuk, hogy meg se próbálkozzunk a más időpontra történő halasztás kérésével, mert a tévék által megjelölt időpont szent és sérthetetlen. Ezek szerint mégsem. Tisztában vagyunk azzal, hogy a televíziók által fizetett jogdíjakat egyik klub sem nélkülözheti, de ilyen vis maior esetben az ésszerűségnek kellene érvényesülnie. Véleményünk szerint 40 fokos hőségben komoly fizikai igénybevétellel járó tevékenységet végezni veszélyes, a Gyirmót elleni mérkőzésünk sem feltétlenül a jó iramról fog szólni. A péntek 15 óra egyébként is különösen „szurkolóbarát” időpont képernyőn innen és túl, a kánikula erre még egy lapáttal rá fog tenni. Bízunk abban, hogy a mérkőzést mind a lelátón, mind a pályán mindenki ép bőrrel megússza, a 3 pont megszerzésén kívül ezért szurkolunk leginkább – áll a ZTE honlapján.

Olvasói sztorik